Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Angelique Kerber knyter näven efter segern mot Beatriz Haddad Maia.

Kerber firade 100 med seger

Tyska tennisstjärnan Angelique Kerber vann sin hundrade grand slam-match när hon besegrade brasilianskan Beatriz Haddad Maia i andra omgången av Australian Open.

Kerber vann med siffrorna 6–2, 6–4 i kvällsmatchen på centercourten. En tuff match, beskrev världstvåan trots brasilianskans ranking på 176.

- Hon spelade verkligen bra. Jag visste att jag var tvungen att spela min bästa tennis. Vi är här på årets första grand slam, och den här banan är så speciell för mig, sade Kerber.

I tredje omgången möter Kerber hemmahoppet och wildcardspelaren Kimberly Birrell, som överraskande slog ut kroatiskan Donna Vekić i andra omgången.

Bertens utslagen

Ryskan Anastasija Pavljutjenkova, rankad 44, skrällde mot världsnian Kiki Bertens.

Nederländska Bertens vann första setet med 6–3, med sedan kom ryskan i gång och vann de två efterföljande seten med omvända siffror, 3–6, 3–6.

- Jag är såklart jätteglad över segern och på det sättet jag spelade. Jag tyckte det var jättebra prestationer från båda oss. Jag kanske hade lite mer tur i slutet, sade Pavljutjenkova.

I nästa match väntar vitryskan Aliaksandra Sasnovich, som slog ut estländaren Anett Kontaveit med 6–3, 6–3.

Stephens enkelt vidare

Femteseedade Sloane Stephens tog sig också vidare från andra omgången.

Amerikanskan besegrade ungerska Timea Babos, rankad 66, med 6–3, 6–1. I nästa match väntar Petra Martic, rankad 31, från Kroatien, som slog ut tjeckiskan Marketa Vondrousova med 6–4, 7–5.