Adrian Kempe överlistar landsmannen Henrik Lundqvist och tar matchen till förlängning.
Adrian Kempe överlistar landsmannen Henrik Lundqvist och tar matchen till förlängning.

Kempe tvåmålskytt när Rangers besegrades

Adrian Kempe tog Los Angeles till förlängning i mötet mot New York Rangers på bortaplan. Det var kvällens andra mål för svensken, som också spelade fram till förlängningsmålet.

ANNONS
|

Vid tre tillfällen ledde Rangers matchen. Chris Kreider stod för 1–0-målet, Mika Zibanejad gjorde 2–1 och Adam McQuaid 3–2.

Men Los Angeles klamrade sig fast i matchen. Adrian Kempe var starkt bidragande genom att i första perioden kvittera en första gång, där även Carl Hagelin noterades för en assist.

I tredje perioden samarbetade Kempe och Tyler Toffoli. Toffoli fick pucken bakom Rangersmålet, slog snabbt in den framför mål utan att titta och Kempe hade då hunnit fram och petade in den bakom Henrik Lundqvist.

- Jag borde ha läst situationen bättre vid tredje målet. Jag trodde att vi hade den, men han överraskade mig, säger en uppgiven Lundqvist i eftermatchintervjun.

ANNONS

Bra kemi

Kempe, som för andra gången i sin NHL-karriär står som flermålsskytt, tycker att Los Angeles lyckades trycka på under tredje perioden, och att det gav resultat.

- Jag försökte att åka på mål och han (Toffoli) hittade mig där. Det var en fantastisk passning och det var härligt att göra mål, säger 22-åringen från Kramfors till Fox.

Kempe säger att samarbetet med Carl Hagelin och Ilja Kovaltjuk fungerar fint.

- Vi försöker att behålla vår fart och få pucken bakom deras backar. Vi försöker att få en fin kemi mellan oss. Vi har spelat några matcher nu och jag tycker att det blir bättre och bättre. Vi lyckades med kemin i dag och jag hoppas att vi kan ta med oss det till nästa match, säger Hagelin.

Poängbästa för Zibanejad

Mika Zibanejad hade chansen att bli matchhjälte. Den svenske centern hade förutom målet också en assist, och var så när att avgöra i förlängningen för Rangers.

ANNONS

- Det här är ytterligare en match när vi sitter här (som förlorare). Henke var grym i dag, men vi lyckades inte stänga matchen, säger Zibanejad, stockholmaren som med 21 mål och 31 assist redan är uppe i sin mest poängrika säsong hittills i NHL.

Men pucken tog vägen via stolpen och ut, och i anfallet därefter avgjorde besökarna från västkusten via Toffoli, den här gången framspelad av Kempe. Henrik Lundqvist säger att det sista målet summerar allt.

- Det gör ont, definitivt. Vi spelade bra hela matchen, säger han.

TT

ANNONS