Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ottawas Fredrik Claesson jublar tillsammans med lagkamraterna efter att ha gjort 1-1.

Karlsson hyllar Claesson: "Kvalitetsspelare"

Stockholmaren Fredrik Claesson blev målskytt på hemmaplan i 4–3-segern över Colorado. Sedan fick han goda lovord av sin backkollega Erik Karlsson.

Ett ceremoniellt första nedsläpp av Peter Forsberg och svenska kaptener i båda lagen. Gabriel Landeskog i Colorado och Ottawas Erik Karlsson stod mest i fokus från start, men det var en annan svensk spelare som stal föreställningen.

Ottawa-backen Fredrik Claesson, hockeyfostrad i Hammarby och Djurgården fick göra mål på hemmaplan. Hans skott betydde 1–1, vilket var hans första mål och första poäng för säsongen.

- Jag har en riktigt bra bössa så jag använde den, säger han efter matchen.

Var det till och med kanske ett av hans skönaste mål hittills i karriären?

- Det skulle man kunna säga, det var riktigt skönt att få dit den, säger han.

Långa vägen

Claesson har tagit den långa vägen till NHL efter ett antal säsongers slit i farmarligan AHL. Men under förra säsongen etablerade han sig på allvar i Ottawa-tröjan.

Nu får den 24-årige backen goda vitsord av sin lagkapten och svenska backkollega Erik Karlsson.

- Jag tycker att han har flutit under radarn för svenska folket i och med att han har tagit den långa vägen. Han har etablerat sig bra i vår trupp redan sedan förra året. Han är kanske inte den som får allt för stor uppmärksamhet. Han är en otrolig kvalitetsspelare som jag tror kommer att bli riktigt bra, säger Erik Karlsson.

Ottawa vann till slut en tät match som fick avgöras i förlängning. Mark Stone gjorde det avgörande 4–3-målet, hans andra i matchen.

"Underbart stöd"

Matchen var också speciell för Gabriel Landeskog, också han från Stockholm.

- Det var lite extra nerver i dag, men det var en viktig poäng vi får med oss. Ottawa är ett bra lag, säger han till TV3.

Han njöt av att spela i ett fullsatt Globen.

- Det var ett underbart stöd från publiken. Det är klart att det är rätt häftigt när "Foppa" släpper pucken till Erik innan matchen. Det var en fantastisk inramning.

Men nog kommer han att överösas med en del pikar nästa gång han sammanstrålar med bästa vännen Claesson.

- Det stämmer, säger Claesson med ett flin på läpparna.

Väntan på revansch blir kort för Colorado. De får nämligen en ny chans redan på lördagen, när den andra av två NHL-matcher i Sverige spelas.