Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sanna Kallur välkomnar ett metoo-upprop inom idrotten. Arkivbild.

Kallur vill delta i idrottens metoo-upprop

Först tänkte hon att hon inte var drabbad. Sedan funderade hon ett varv till. Nu är Sanna Kallur beredd att delta i ett upprop mot sexuella trakasserier inom idrotten.

Bransch efter bransch har vittnat om utbredda sexuella trakasserier.

Nu har turen kommit till idrotten.

Enligt SVT Sport presenteras inom kort ett upprop under hashtaggen #timeout.

Susanna Kallur välkomnar initiativet. Den förra häcklöparen vittnar om omfattande trakasserier.

- Gud ja, absolut. Det finns ju överallt i hela samhället och idrotten är definitivt inget undantag, säger hon.

"Långt ifrån okej"

36-åringen har egna erfarenheter.

- Min första reaktion när det här kom upp och man tog del av alla historier var "fy, vad fruktansvärt, men jag är ju inte drabbad". Sen tog det ungefär två dygn så kom det upp jättemycket i mitt huvud: "jo, men förresten, det där som hände då var ju inte helt okej, och det där som hände där, neej, alltså det är ju långt ifrån okej". Inga allvarliga saker men ändå sånt som man verkligen känner var övertramp, säger hon.

- Det är det som är talande för hela den här grejen, att man inte ens reflekterar över det. Sen får det landa och så: "jo, det där var inte bra".

Googlade hashtag

Kallur vill inte gå in på vad exakt vad hon har utsatts för men har aktivt försökt ta reda på mer om uppropet. Hon är beredd att delta i det.

- Det är klart. Jag googlade det i morse faktiskt. Jag såg hashtaggen men har inte hört mycket alls om det. Jag blev nyfiken så jag ska ta reda på mer.

Hon tror att metoo-rörelsen kommer att få effekt.

- Absolut. Jag tror att det är ganska många som inte kommer att ge sig förrän det ger resultat. Att det rensas upp nu, det är fantastiskt. En revolution som behövs.