Allans Napoli och Tomas Rincons Torino delade på poängen i Neapel. Ett resultat som innebär att Napoli nu är sex poäng efter serieledande Juventus med två matcher kvar av Serie A-säsongen.

Juventus nära ligatiteln efter Napolis tapp

|

Napoli var i behov av en seger hemma mot Torino för att hålla liv i sina titelförhoppningar i Serie A. När den slovakiske mittfältaren och lagkaptenen Marek Hamsik bröt in vid straffområdeskanten och dundrade in 2–1 i den 71:a minuten såg laget också ut att, till slut, få med sig den segern man så desperat behövde.

Hamsiks drömmål visade sig dock kanske ha inbringat lite för mycket lugn i hemmalaget.

För i den 82:a minuten smög sig ytterbacken Lorenzo de Silvestri förbi ett sovande hemmaförsvar och nickade, till mångas förvåning, in slutresultatet 2–2.

Därmed kan Juventus, som besegrade Bologna med 3–1 under lördagen, mer eller mindre i praktiken titulera sig ligamästare. De kan dock ännu inte fira till fullo, då det skiljer sex poäng och sexton mål i målskillnad ned till Napoli med två matcher kvar, ett avstånd som i teorin går att hämta in.