Cristiano Ronaldo kvitterade för sitt Juventus borta mot Atalanta.

Juventus fick nöja sig med oavgjort

För andra gången den här säsongen fick överlägsna Serie A-ledaren Juventus lämna en match utan tre poäng. I bortamötet med Atalanta blev det "bara" 2–2 – men ändå en utdrygad serieledning.

|

Tack vare Duvan Zapatas dubbel hade Atalanta fått en 2–1-ledning efter en knapp timme. Då Juventus där och då dessutom var en man kort efter unge uruguayanen Rodrigo Bentancurs röda kort såg det ljust ut för Glenn Strömbergs gamla gäng.

Samtidigt hade Juventus sitt främsta anfallsvapen på bänken – redo att hoppa in.

Cristiano Ronaldo byttes in i den 65:e minuten och behövde inte ens en kvart innan han kvitterat till 2–2.

Martinez hjälte för Inter

Trots poängtappet drygade Juventus ut sin serieledning till nio poäng. Detta då närmaste konkurrenten Napoli kammade noll i bortamötet med tredjeplacerade Inter. Stor matchhjälte för "Nerazzurri" blev Lautaro Martinez, som dundrade in 1–0 på övertid i en stökig tillställning, där Napoli fick två röda kort.

Inters lokalkonkurrenter Milan har en sällan skådad formsvacka. 0–0 borta mot nästjumbon Frosinone på annandagen innebar fjärde raka mållösa Serie A-matchen för Milan, som inte har gjort mål på 379 minuter.

För att hitta en lika målsnål period i Milanolagets historia måste man titta tillbaka ända till säsongen 1984–1985 då Nils Liedholm var tränare, skriver italienska La Gazzetta dello Sport.

Olsens Roma vann

En annan klubb med kopplingar till Liedholm som haft problem på sistone är Roma. Hemma mot Sassuolo, med en annan svensk i form av Robin Olsen i målet, kom en viktig 3–1-seger.

Olsen kanske dock egentligen släppte in två – beroende på hur man ser det.

Mållinjetekniken bedömde dock att det "mål" Sassuolo gjorde i den första halvleken aldrig hade gått över linjen, även om grafiken gick att tolka på olika sätt.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att Nils Liedholm spelade i Milan på 1980-talet.