Ciro Immobile sköt Lazios segermål på straff.

Juventus föll efter straffmiss i 97:e

|

För första gången på drygt två år har Juventus förlorat en hemmamatch i Serie A. Lazio vann med 2–1 efter stor dramatik i Turin.

Två mål av Ciro Immobile, varav det andra på straff, hade vänt matchen efter paus när även Juventus fick straff på tilläggstid. Paulo Dybala klev fram i 97:e minuten, men argentinaren sköt inte bättre än att Thomas Strakosha i Laziomålet kunde rädda.

Förlusten var också den första för Juventus i årets ligaspel. Lazio kliver i och med segern upp på 19 poäng, lika många som "Juve".

I toppen rycker serieledande Napoli samtidigt ifrån. På lördagen kom åttonde segern av åtta möjliga. Lorenzo Insigne blev enda målskytt i 1–0-segern borta mot Roma och Napoli toppar serien på maximala 24 poäng.