Jubileum för Peggen i Västkustloppet

Västkustloppet är för många synonymt med Peggen Andersson. Han har varit med länge, länge...

ANNONS
|

I år var det 40-årsjubileum för falkenbergaren som i dag är den svenske förare som fortfarande är aktiv, som har mest titlar. Fyra SM-guld och fyra NM-guld har han på sin meritlista och dess utom thailändsk mästare.

– Det har blivit 24 Västkustlopp för mig, om jag räknar rätt, funderar Peggen.

Peggen förknippas med BMW

De flesta förknippar nog Peggen med BMW, där han rönt sina flesta framgångar, men det var med Volvo han började sin karriär och så här många år senare är han tillbaks där han började.

- Jag har byggt en replika på den bil jag körde säsongen 1984, berättar Peggen.

ANNONS

Och det var premiär för den nya, gamla, bilen under årets Västkustlopp.

Men det var ett annorlunda Västkustlopp, som kördes helt utan publik.

– Ja verkligen en annan känsla säger Peggen. Jag har vunnit lopp här med 20 000 på läktarna och då känns det lite öde när det inte finns mer än några fotografer runt banan och så posteringspersonalen förstås.

I de båda tävlingarna kvalificerade sig Peggen femma.

- Det är helt ok, bilen är ny och chauffören lite rattrostig, så vi har en enorm utvecklingspotential i det här projektet, menar han.

Hur gick det då i tävlingarna?

I det första racet blev Peggen förvirrad av en kraftig tjuvstart, från en av bilarna framför honom. Och när sedan en ljuddämpare lossnade, fick Peggen teknisk flagg så det racet vill han nog lägga till handlingarna så fort som möjligt.

I det andra heatet gick det mycket bättre. Till en början i alla fall. Han hade en hård kamp med Tomas Hall och de bytte position mer än en gång. Men till slut var banan för smal, för de båda, och en sammanstötning var oundviklig vilket gjorde att båda bröt.

Båda förarna ser fram mot revansch i samband med Falkenberg Classic som körs i september.

ANNONS

- Men då ska vi ha hunnit flytta fram våra positioner, prestandamässigt en bit till, lovar Peggen

ANNONS