Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jon Birkfeldt jublar efter sitt nickmål mot Örebro - hans andra mål i år. Bild: KRISTER ANDERSSON
Jon Birkfeldt jublar efter sitt nickmål mot Örebro - hans andra mål i år. Bild: KRISTER ANDERSSON

Jon Birkfeldt ovan målskytt i Varbergs Bois seger

Mittbacken Jon Birkfeldt gav Bois ny energi när han nickade in 1-1 med kvarten kvar.
– Ibland kanske man ska köpa en trisslott en sån här dag. Plötsligt händer det, sa den ovane målskytten.

Jon Birkfeldt snittar knappt ett mål per säsong. I år har han redan gjort två. Det första kom i 1-2-förlusten mot Djurgården den 5 augusti.

– Jag spelar mittback av en anledning, sa Birkfeldt med ett leende. Jag skyddar mål istället för att göra mål. Men plötsligt händer det.

Det var i den 76:e minuten som han fick hoppa upp helt ostört vid straffpunkten och nicka in Junes Barnys precisa inlägg från vänstersidan.

– Vi får inkast där ute och jag vet att Tranberg som brukar kasta långt har gått ut. Jag vet inte om vi ska kasta långt eller inte så jag stannar kvar. Men Jocke (Persson) skriker att jag ska gå upp så jag gör det, sa Birkfeldt.

Tränarens order gav effekt. Efter ett kort inkast hittade Junes Barny tillräckligt med utrymme ute till vänster för att slå ett inlägg. Birkfeldt hoppade upp och knoppade in bollen med skallen - otagbart för Oscar Jansson i ÖSK-målet.

– Junes får lite snö på bollen så jag kan tajma den. Sen är det bara att sätta dit den, sa Birkfeldt lite blygsamt.

Det var Bois första seger sedan 1-0 hemma mot Mjällby den 16 juli. Åtta raka matcher utan vinst har det blivit sedan dess.

– Det är alltid efterlängtat med en seger. Vi går alltid för tre poäng här hemma, som jag sagt tidigare, men nu kör vi på och tar en match i taget. Då ska detta gå.

Lär mer om Falkenbergs FF här