Jesse Sobovitch en poäng från SM-medalj

Jesse Sobovitch från Varbergs seglarsällskap tog en meriterande fjärdeplats när vindsurfing-SM avgjordes på Vättern i helgen. Sobovitch blev därmed bästa junioren vid mästerskapet.

ANNONS
|

Med endast en poäng från både brons-och silvermedaljen fick 18-årige Jesse Sobovitch, med resultaten 3-5-6-3-2, nöja sig med en fjärdeplats i helgens vindsurfing-SM i Motala.

– Jag tyckte självklart att det var roligt att komma fyra, men samtidigt lite surt. Jag var väldigt nära pallplatsen, säger han.

Lägst poäng vinner

Helgens mästerskap avgjordes i klassen Kona one. Totalt körde deltagarna fem race där poäng delades ut efter position. Vid avslutad tävling räknades poängen från fyra race ihop och vindsurfaren med lägst poäng stod som vinnare. Per Ringqvist, som tränar eleverna från vindsurfinggymnasiet vid Peder Skrivares skola, är nöjd med resultaten – där, förutom Jesse Sobovitch, PS-eleverna Filip Andersson och Lovisa Toft gjorde bra ifrån sig.

ANNONS

– Det är fantastiskt roligt. Under våren och sommaren har de inte kunnat tävla som de är vana vid så det var svårt att veta var de stod. Nu fick de chansen att visa att de är duktiga på att segla, säger han.

Avsaknaden av tävlingar under våren och sommaren har enligt Sobovitch inte nödvändigtvis enbart varit negativt. Tvärtom: Med distansundervisning i skolan blev det plötsligt mer tid över till träning som kan ha lagt grunden för ett lyckat mästerskap.

– Jag gjorde några misstag. Jag låg etta några gånger men tappade ledningen. Annars är jag nöjd. Jag fick till en bra teknik i motvind, säger Jesse Sobovitch.

ANNONS