Kjetil Jansrud vann igen i favoritbacken.
Kjetil Jansrud vann igen i favoritbacken.

Jansrud cupsegrare i favoritbacken

Jansrud och Kvitfjell är en framgångsrik kombo. Så var fallet ännu en gång under söndagens super-G – som säkrade världscupsegern i disciplinen för norrmannen.

ANNONS
|

Norrmannen Kjetil Jansrud går även under smeknamnet "Kungen av Kvitfjell" i hemlandet. I lördagens störtlopp blev det bara en fjärdeplats – men i söndagens super-G gjorde han skäl för epitetet.

32-åringen säkrade totalsegern i super-G-världscupen genom att för sjunde gången ta en seger i den gamla OS-backen.

Med startnummer nio gick Jansrud i mål med den klart bästa tiden, och kunde inte hotas av någon av de efterföljande startande.

Till slut blev det en seger med 22 hundradelar till godo på Beat Feuz, Schweiz. Franske Brice Roger, med startnummer 49, överraskade och slutade trea, 33 hundradelar bakom Jansrud och en hundradel före en annan positiv överraskning, hemmaåkaren Adrian Smiseth Sejersted.

ANNONS

Segern i den totala super-G-cupen är Jansruds tredje i karriären. Genom sin senaste deltävlingsseger så tangerande han Kjetil André Aamodts antal världscupssegrar, som är 21 till antalet.

Någon som aldrig vunnit i Kvitfjell är dock Aksel Lund Svindal som under söndagen körde ur.

- Det sker från och till, men det är inte ofta. Jag hoppade för långt och med lite fel riktning och då jag landade var jag på fel sida av porten. Det kändes som jag körde bra innan det, säger Svindal till NTB.

TT-NTB

ANNONS