Jag trodde Varbergs tränare Joakim Persson var helt galen

En snabb titt på laguppställningen inför matchen gjorde mig mållös. Hade Bois-ledningen fått fnatt? Det var upplagt för kaos. Men det blev ett lag som istället gjorde kaos för Malmö FF.

ANNONS
|

Nio nya startspelare jämfört med förra matchen - mot Malmö FF, på bortaplan och de flesta av dem hade aldrig startat en allsvensk match tidigare. Och flera av dem med hade inte satt sin fot på en allsvensk plan överhuvudtaget.

Ta bara spelare som Alexander Johansson och Rasmus Cronvall. Fostrade i den halländska gärdsgårdsmyllan. De tillsammans med sina kompisar som ställde sig på plan hade alltså inte många minuters spel på högsta nivå tidigare.

Det finns inget B-lag i Varbergs Bois

Det var nästan som om man fick en känsla av att det var B-laget som ställde upp sig på Eleda Stadion i Malmö. Men just nu finns inget B-lag i Varberg. Det är hård konkurrens om platserna och här gjorde ingen spelare bort sig. Tvärt om.

ANNONS

Det går inte att komma ifrån att Bois spelade med en man mer i en halvlek men det förtar inte insatsen på något sätt. Det är härligt att se miljonlönerna i Malmö FF springa runt med glasartad blick på väg mot förlust mot ”fickpengarna” i Varbergs Bois.

Joakim Persson, Varbergs tränare, mannen med flera rävar bakom öronen än vad som kan vara nyttigt, verkar veta hur man gör. Och när. Men han erkände också att det var lite av en gambling. ”Jag var beredd att ta smällen om vi hade fallit ihop som ett korthus. Även om jag har lite större tro på vårt lag än att vi skulle bli överkörda.”

Tänkte på Falkenbergs FF-matchen

Han hade tankarna kommande uppgifter, på derbyt mot Falkenberg och matchen mot Kalmar. Det var där poängchanserna var som störst. Han ville spara spelare och spelade med Joakim Lindner och Jon Birkfeldt bara för att backlinjen skulle vara hyfsat ordinarie. ”Jag fick skaka liv i dem” som Joakim Persson sa.

Nu blev det en oväntad bonuspoäng som kunde varit tre. Men det hade väl varit för bra!

I början av matchen. såg det dock ut som om korthuset var på väg att falla. Baklängesmål redan efter sju minuter. Men räddningen var Alexander Johansson snabba kvittering. En kontring, precis det spelet Varberg skulle spela, gav laget självförtroende.

ANNONS

Och det lite arrogant spelande Malmö FF fick en tankeställare. En spelare som Anders Christiansen, som höjts till skyarna i inledningen av säsongen, var så frustrerad att han blev utvisad i slutet av första halvlek.

Ett bevis för en stark trupp

Den här poängen är en seger för laget och ett bevis för att man just nu har en trupp som hade bland andra Albert Ejupi, Robin Tranberg och Astrit Selmani hemma.

Hur Persson ska ta ut laget mot Falkenbergs FF är nästa fråga. Det var en del spelare från den här matchen som nog borde vara med. Adama Fofana fick Perssons största lovord. Sedan spelade ju Alexander Johansson sig ett steg närmare en startplats.

Det måste vara härligt svårt för Joakim Persson kommande vecka.

ANNONS