Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Badou Jack tror inte att han kommer att få svårare att få till titelmatcher efter förlusten mot Marcus Browne.

Jack: "Kan boxas om en ny titel när jag vill"

Jakten på ett VM-bälte fick sig en rejäl törn. Men Badou Jack tror inte att förlusten mot Marcus Browne var dödsstöten för framtida titelfajter.

Matchen om WBA:s interimbälte i helgens gala i Las Vegas gick inte som Badou Jack hade tänkt sig. Boxarna skallade ihop i den sjunde ronden och svensken fick ett blödande jack i pannan som störde honom resten av matchen. Domarna gav enhälligt segern till Marcus Browne.

- Det var en tuff match. Jag hade väl fem–sex ronder där jag knappt kunde se (på grund av såret). Men jag krigade till slutet, det var bara att bita ihop. Jag förlorade mot en kille som jag inte ska förlora mot, men han var bättre än mig den kvällen, säger Badou Jack.

Ska läka såret

En seger hade öppnat för en match mot nuvarande WBA-mästaren Dmitrij Bivol. Nu är det osäkert när och mot vem Badou Jack kan få en match nästa gång.

TT: Förändrar förlusten din fortsatta satsning?

- Lite grand, vi får se. Först och främst ska det här såret få läka. Allting var perfekt, från mitt trainingcamp till invägningen. Det var bara på matchdagen som jag kände att jag inte hade någon energi alls. Nu ska jag på semester och bara vila. Sedan, om någon månad, så får vi se vad som händer.

Stöttas av Mayweather

Många boxare har passerat zenit vid 35 års ålder, och Jack har själv sagt att han inte har hur många år som helst kvar som proffsboxare. Trots det, och trots förlusten, är han säker på att han utan problem kan få nya titelmatcher med hjälp av sin promotor, tidigare boxningsstjärnan Floyd Mayweather.

- Det är absolut inte svårt att få nya matcher. Jag har en av världens bästa promotorer i Floyd Mayweather. Han ringde med mig häromdagen och sade: "Du kan boxas om en ny titel när du vill. Vila, ta det lite lugnt och sedan kör vi igen. Det är upp till dig".