Edin Hamidovic blev dubbel målskytt mot Västerås. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

J-Södras anfallsduo sänkte Västerås

Jönköpings Södra tog en välkommen trepoängare mot nykomlingen Västersås i superettan i fotboll.

Det kan laget tacka sin anfallsduo för.

Edin Hamidovic och Jakob Orlov låg bakom J-Södras båda fullträffar i 2–1 vinsten på Stadsparksvallen.

De 2 514 åskådarna fick först se Orlov gräva fram bollen till Hamidovic som kyligt placerade in ledningsmålet efter 35 minuters spel.

Konceptet med den förstnämnde som framspelare och den andre som avslutare var gångbart även i den andra halvleken. I den 50:e minuten skarvade Orlov med huvudet vidare en långboll som friställde Hamidovic.

Anfallaren var återigen iskall och satte 2–0 lågt intill den bortre stolpen – hans nionde mål för säsongen.

Douglas Karlberg reducerade för gästerna med tio minuter kvar men närmare än så kom inte Västerås.

Jönköpings Södra är i och med vinsten tre poäng från en allsvensk kvalplats, där IK Brage för tillfället huserar, medan Västerås är fortsatt tia i serien.