Jörgen, 46, öppnar för en tränarkarriär

Två matcher till, sen kan det vara färdigspelat för ”Lao Pe” – Gamle Persson, 46. – Jag ska ner och avsluta där, sen får vi se, säger Jörgen Persson och medger att en tränarkarriär finns i tankarna.

ANNONS
|

– Det är inte omöjligt. Men frågan är om man ska träna färdiga eller unga spelare i så fall. Jag vet inte, men det blir hur som helst inte än. Fast jag har funderat på att ta med Calle Ahlander (Halmstad BTK) ner dit, kanske till sommaren, säger han och fortsätte:

– Både jag och J-O (Waldner) fick ju den utbildningen när vi var 15, berättar Persson och syftar på Kina där han numer tillhör Tianjins elitlag.

Efter att ha varit hemma i Halmstad under cirka en vecka är han nu återigen på plats i Tianjin, hamnstaden i nordöst med tio miljoner invånare. I dag väntar viktig match och laget behöver en seger för att bättra på sina slutspelschanser. Endast två grundomgångar återstår, topp fyra får spela semifinaler efter nyår och Tianjin är just nu femma.

ANNONS

– Vi har legat på slutspelsplats nästan hela tiden, men nu har vi tre raka torsk. Vi har mött ettan, tvåan och trean i serien.

Individuellt sett har Persson haft en lite tyngre period på sistone.

– Tiden har gått lite långsammare på slutet. Eftersom jag vann en avgörande match så har jag varit uppsatt på den positionen efter det, men det har inte blivit några för vi har förlorat med 3-1 så jag har inte fått spela på fyra matcher.

Hur är formen annars? Du har ju ökat träningsdosen ganska markant.

– Formen är okej. Men även om jag tränar mycket så känner jag att jag blir inte bättre. Jag vet att jag inte har så lång tid kvar och man har lagt av lite mentalt.

Men det asiatiska äventyret njuter han ändå av för fulla muggar. Och visst kan det hända både det ena och det andra.

– Inför en match så hade jag precis ätit, klockan var 13.25 och jag skulle ta det lite lugnt när en ledare kommer fram och säger att vi åker om fem minuter, vi spelar klockan 15. Jag trodde att vi spelade 19.30, för det hade vi gjort alla de andra matcherna. Men det löste sig, säger Jörgen och skrattar.

ANNONS

– Inför en annan match hade jag på söndagen fått reda på att jag skulle få spela den avgörande matchen tre dagar senare. Så då laddade man måndag och tisdag, sen sa de bara, ”Lao Pe, you rest today”.

Du fick ingen förklaring?

– Nej, det får man aldrig.

Men givetvis har han också flertalet mer positiva händelser i bagaget.

– Toppspelarna här nere är lite av superstars. Men även jag blir igenkänd och får göra mycket tv. En dag gick jag på stan och det var massa trafik. Så ser jag en taxi stanna mitt i filen och en kille med ryggsäck hoppar ur. Han springer fram till mig, tar ut ett racket ur sin rygga och ber mig signera. Taxin börjar tuta för den har stoppat upp hela gatan och killen springer tillbaka. Sånt händer bara där, ler Jörgen och skakar på huvudet.

Sista grundomgången i kinesiska ligan spelas på söndag och om Tianjin missar slutspel kan det bli hans sista bordtennismatch.

– Jag har fått erbjudande om SM och ett par andra tävlingar, men jag vet inte, vi får se, svarar Jörgen.

ANNONS

Erfarenhet saknas inte. Jörgen Perssons karriär börjar lida mot sitt slut och nu kan han tänka sig att sadla om och börja en ny era som tränare.

ANNONS