Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Karlskronamålvakten Johannes Jönsson fick hålla nollan. Arkivbild.

Jönsson: "Kan inte bli bättre"

Karlskronas Johannes Jönsson nolla resulterade i första segern. Då har alla lag utom ett spelat in poäng i årets upplaga av SHL.

Första målet i matchen får anses vara lite talande för Karlskrona som kämpat med måltorka under inledningen av säsongen. Pucken, som styrdes in av Konstantin Komarek, dansade en stund i målområdet innan den omedvetet sparkades in i kassen av målvakten Christian Engstrand och fick dessutom gå igenom en videogranskning.

Rohdin satte tvåan

Men efter några minuters väntan var Karlskronas ledning ett faktum, och det efter endast 26 sekunders spel av mellanperioden. Joachim Rohdin smällde sedan in tvåan i spel fem mot fyra och vägen till lagets första seger denna säsong såg klart framkomlig ut.

- Det här var en match som jag tycker att vi ska vinna och det var skönt att vi började sätta puckarna, säger Rohdin.

Karlskrona kontrollerade slutperioden väl och när Marcus Paulsson i slutminuten satte trean i tom Morakasse var segern klar.

Och Johannes Jönssons nolla lyste klar efter 60 minuters spel. Den som eventuellt satt frågetecken för Karlskronas målvaktssida efter rutinerade Johan "Honken” Holmqvists avsked i våras ser ut att få tänka om.

"Coolt"

- Det går inte att ersätta en sådan som ”Honken”. Han är jättetrevlig och ambitiös, det var coolt att få jobba tillsammans med honom under en hel säsong, säger Jönsson.

Jönsson, som har vaktat Karlskronas mål i två av tre matcher hittills, känner sig redo för en stor roll i laget tillsammans med nye kollegan Henrik Lundberg.

- Det hoppas jag. Jag känner mig redo, det började bra redan under träningsmatcherna, säger Jönsson.

Mora fick lämna en match i landets högsta serie utan poäng för första gången sedan den 6 mars 2008.

- I dag ville inte pucken gå in, säger tränaren Mattias Karlin, som ändå kan summera en bra start på serien för nykomlingen med inspelade poäng i två av de tre första matcherna.