Jönköpings Tommy Thelin jublar efter 1-0-målet i mötet med Hammarby på Stadsparksvallen i Jönköping.
Jönköpings Tommy Thelin jublar efter 1-0-målet i mötet med Hammarby på Stadsparksvallen i Jönköping.

Jönköpings svit bruten – vann mot Hammarby

Nio raka matcher utan seger. Men hemma mot ett decimerat Hammarby fick Jönköpings Södra äntligen jubla. Tommy Thelins mål på straff mot Johan Wiland blev matchens enda.

ANNONS
|

Hammarby presenterade ett tungt nyförvärv på fredagen. En dag senare startade veteranmålvakten Johan Wiland borta mot Jönköpings Södra.

Men 36-åringen fick hämta bollen ur nätet redan i den 27:e minuten.

Birkir Már Sævarsson agerade klumpigt när han knuffade Robert Gojani i ryggen och domaren pekade på straffpunkten.

Tommy Thelin var iskall från elva meter och satte 1–0 till hemmalaget.

- Jag kan säga, eftersom jag missade mot Halmstad senast, att det var första gången jag var nervös, säger J-Södras lagkapten till C More.

ANNONS

"Idiotisk utvisning" på Dibba

Nästa smäll för gästerna kom i den 36:e minuten när Pa Dibba blev utvisad. Utanför spel lade Jönköpingsbacken Joakim Karlsson armen runt Dibba, som svarade med att vifta Karlsson i ansiktet. Domare Stefan Johannesson konsulterade med en av sina assisterande domare innan han visade upp det röda kortet.

- En idiotisk utvisning, säger Hammarbys tränare Jacob Michelsen.

- Två avgörande situationer som gör det tufft för oss, säger lagets mittfältare Arnór Smárason.

Hammarbys spel kom av sig efter utvisningen. Och läget kunde ha blivit än värre när Jönköpings Fredrik Olsson, hemvärvad från Halmstad, några minuter före halvtid prickade ribban i sin comeback på Stadsparksvallen.

- Synd att den inte går in. Jag har haft fyra ramträffar i år och förhoppningsvis trillar de in snart, säger Olsson.

ANNONS

Den 32-årige anfallaren, som vann skytteligan i superettan för två år sedan när Jönköping avancerade till allsvenskan, njöt av att vara tillbaka.

- Det är skönt. Mycket publik och bra tryck.

Hamad: "Tunn trupp"

När lagen möttes i Stockholm lyckades Hammarby kvittera i slutminuterna trots en man mindre. Bajen var inte chanslöst nu heller. På fasta situationer är laget tungt och det var också där gästerna skapade ett antal chanser. Men Jönköping höll undan och tog en efterlängtad seger efter nio raka matcher utan trepoängare.

- En lättnad. Vi har stått för en hel del bra prestationer men har inte fått med oss resultatet, säger Tommy Thelin.

Hammarby, som vann i förra omgången mot Elfsborg, har fortfarande inte vunnit två matcher i rad den här säsongen. Jiloan Hamad pekar på att truppen behöver förstärkas.

- Vi har fortfarande en tunn trupp, vi åkte hit med 17 spelare och jag tror det är vår fulla trupp. Vi har haft många spelare ut och inte så många in, säger mittfältaren.

ANNONS
TT

ANNONS