Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jättevändning gav svenskt brons

Sverige svarade för en jättevändning på 5-mannatävlingen i bowling-VM i Las Vegas. Efter att hälften av serierna var spelade låg Sverige på tolfte plats, men lyfte sig och tog till slut en bronsmedalj. Inför den sista serien behövde svenskorna hämta in 92 poäng på Malaysia, en tuff uppgift. Men de fem svenskorna Nina Flack, Helén Johnsson, Veronica Lantto, Malin Glendert och Victoria Johansson snittade 222 poäng och tog sig upp på fjärde plats vilket gav semifinal och en bronsmedalj.

Någon ädlare valör blev det dock inte - Sydkorea var för svårt i semifinalen.

Äntligen lossnade spelet. Vi hade också lite tur när vi fixade medalj. Däremot hade vi inte riktigt käglorna med oss i semifinalen, sade Nina Flack till Bowlingförbundets hemsida.

Flack, framröstad till världens bästa dambowlare förra året, var den som visade vägen med tre fenomenala serier - 259, 258 och 256 poäng.

Bästa svenska överlag har dock varit Helén Johnsson, och den 33-åriga skånskan fick också belöning för det i form av en silvermedalj i klassen all event.

Det här är mitt bästa VM. Jag har inte haft många spärrmissar och att jag haft många höga serier, det är inte så vanligt, sade Johnsson.

Natten mot måndag, svensk tid, avslutas dam-VM med det individuella finalspelet.