Jordan Staal avgjorde matchen och var den enda som lyckades göra hål på muren Robin Lehner.
Jordan Staal avgjorde matchen och var den enda som lyckades göra hål på muren Robin Lehner.

Islanders föll – trots Lehners storspel

Robin Lehner höll nollan för sitt New York Islanders under ordinarie matchtid. Men det gjorde motståndarmålvakten Petr Mrazek också. I förlängningen drog Carolina det längsta strået och vann matchen med 1–0.

ANNONS
|

Robin Lehners fina form fortsätter i NHL-slutspelet. Islanders kanske viktigaste spelare stod för flera viktiga räddningar, och utsågs också till en av matchens bästa spelare, med 31 räddade skott (räddningsprocent på 96,9 procent).

Men vad spelar det för roll när utespelarna inte gör mål? I förlängningen fick Lehner till slut ge upp ett mål. Först gjorde han en fin benparad på ett skott från Nino Niederreiter. Returen fångades upp av Brett Pesce, som passade Niederreiter, som sköt via sargen bakom mål. På andra sidan målet fångade Jordan Staal påpassligt upp pucken, och slog in den via Lehners skridsko.

ANNONS

Hur den gick in är Staal – målskytt för tredje matchen i rad – själv något osäker på.

- Jag vet inte ens hur pucken nådde fram till min klubba. Man måste vara bekväm vid sådana här matcher, 0–0, 1–1, och fortsätta att göra saker som vi gör och hitta sätt att vinna, säger han enligt NHL:s sajt efter matchen.

Måste komma tillbaka

Att det är små marginaler som avgör är Robin Lehner den första att skriva under på.

- Självklart vill man inte förlora. Du vet, vi kommer inte att vinna varje match. Vi måste bara komma tillbaka. Det är en stor match här på söndag, säger Lehner till pressen efter matchen, och syftar på att Islanders har hemmaplan även i nästa match.

Förlusten är Islanders första i slutspelet, sedan man överraskande slagit ut Pittsburgh i åttondelen i fyra raka. Carolina har fler slutspelsmatcher i bagaget, efter att ha skrällbesegrat regerande mästaren Washington i den sjunde och avgörande matchen.

ANNONS

Nyquist målskytt för San Jose

I det första mötet mellan San Jose och Colorado hämtade hemmalaget in uddamålsunderlägen två gånger. Första kvitteringen stod Gustav Nyquist för i första perioden, hans första mål i slutspelet. När halva matchen var spelad gjorde Joe Thornton lagets andra kvitteringsmål, och därefter rasslade även 3–2, och 4–2-målen in. Brent Burns stod för det sistnämnda, där Marcus Sörensen noterades för en assist.

Slutresultatet, 5–2, fastställdes av Timo Meier när Colorado tog ut målvakten.

TT

Fakta: Kvartsfinalerna

Östra konferensen:

Columbus–Boston. Boston leder med 1–0 i matcher. Nästa match: Söndag klockan 02, svensk tid

Carolina–New York Islanders. 1–0. Nästa match: Söndag klockan 21

Västra konferensen:

Dallas–St Louis. St Louis leder med 1–0. Nästa match, i kväll klockan 21.

Colorado–San Jose. San Jose leder med 1–0 i matcher. Nästa match: Måndag klockan 01.30.

ANNONS