Vipers spänner musklerna

Det lyfts på lastbildäck, bilar dras i rep – och det springs över varandras magar. Låter det som en tv-inspelning av Världens starkaste man? Det är det inte, det är Varberg Vipers som försäsongstränar inför debutsäsongen i division 1.

ANNONS
|

Efter att Nyköping gått i konkurs och lämnat vakans fick Varberg Vipers, som var högst rankat av division 2-lagen, en plats i division 1 och avancera uppåt.

En plats som laget nu tränar hårt för att få behålla. Efter tre veckors uppehåll är truppen tillbaka i träning och drillas hårt.

– Vi håller på att jobba på spelarnas svagheter och utgår från den naturliga rörelseförmågan man har i kroppen såsom motoriken och flexibiliteten, säger Gabor Zalavari som har återvänt som Varberg Vipers fystränare.

Från åskådarplats vid baksidan av ishallen där träningen pågår ser det mest ut som att det är styrka som tränas: det är kast och benböj med bildäck, skottkärror med klapp och en armhävningsställning som pågår i en halv evighet. Plus ett tjugotal andra övningar, varav den kommande är tuffare än den föregående.

ANNONS

– Vi hade en genomkörare i går på en och en halv timme så det var lite lugnare i dag, ler Gabor Zalavari efter onsdagens pass som varade lika länge.

Det är ingen hemlighet att hockeyspelare tränar hårt. Varberg Vipers utgör inget undantag – trots spel i landets tredje högsta serie är spelarna bara lediga fem dagar under augusti månad.

– Fram till att serien börjar kommer det att bli rätt så tufft, erkänner tränaren Emil Olsén, men tillägger snällt:

– Fast om vi märker att spelarna är lite tunga kanske vi ger en extra ledig dag.

Målsättningen är klar: Varberg Vipers vill etablera sig i division 1.

– Självklart ska vi försöka vinna varje match, men vi vet att vi är nykomlingar och kommer få slå i underläge, fortsätter Emil Olsén. Men vi känner att vi har ett ungt och hungrigt lag.

Inför säsongen har åtta spelare tillkommit i truppen, vilken har haft en stor spelaromsättning de senaste säsongerna. Två spelare, Erik Lewstam och Olle Eklid, har varit med hela vägen från hockeyskolan till sammanslagningen mellan Varberg HK och Veddige Vipers och avancemanget till ettan.

– Det är skitkul och en jäkla skillnad om man jämför med förut, säger Erik Lewstam. Steget till ettan är stort, nu kommer vi bara att möta bra lag och bra spelare, dussinspelarna försvinner så att säga.

ANNONS

Då kan det kanske krävas att man lyfter på bildäck, drar bilar i rep och får en 100 kilo tung lagkamrat springandes över sig.

ANNONS