Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vipers drar sig ur

Varberg Vipers har gjort sina sista skär i södra hockeyettan. …Klubben drar sig ur serien och satsar i stället på sitt B-lag i division tre.

Ishockey: Hockeyettan södra
…– Det känns mer sportsligt rätt, säger ordföranden Pierre Bäck.
Så sent som i söndags sa han att laget skulle försöka klara av de sista fem matcherna i grundserien. Men efter ett möte i måndags tänkte man om.
– Vi vill inte ställa till oreda i hockeyettans serietabell, säger Bäck.
Förståeligt, inte minst med tanke på 0–23 senast mot Nybro, när ingen av Vipers A-lagsspelare fanns med på isen.
Vad händer med tabellen?
– Det mest troliga är att man plockar bort de matcherna som Varberg spelat. Ett annat scenario är att man skapar poäng för resterande matcher, säger Stig Andersson, ordförande i tävlingskommittén region syd och medlem i tävlingsnämnden.
Det är dock inte självklart att Vipers B-lag får fortsätta i trean; Föreningen väntar på ett besked från tävlingsnämnden i den frågan.
– Det vore väl märkligt om vi inte fick det. Men vi får ta den chansningen, säger Bäck, som betonar att Varberg Vipers nu början om från grunden.
– Vi måste plocka fram egna talanger, sätta fokus på J20, J18, U16 och hockeyskolan.
– Satsningen på A-laget har urvattnat klubben under flera år. Nu höll det inte längre.
Ronny Glysing, ordförande i hockeyettan, menar att Varbergs situation visar på behovet av den elitlicens som nu införts.
– Det är bara att beklaga, det är jättetråkigt när sånt här sker, säger Glysing, om Vipers avhopp.
Ordförande Bäck låter mest lättad när beslutet nu är taget.
– Nu undviker vi kostnader för de fem återstående seriematcherna, ser förhoppningsvis till att söderettan blir sportsligt rättvis och kan börja arbeta från grunden igen.
De flesta A-lagsspelare har redan hittat nya klubbadresser. Men Varbergs-sonen Olle Eklid är rotad i stan.
– Det hade varit skönt att ha honom kvar i någon form, som en kulturbärare, erkänner Bäck. Olle har sagt att ska han byta klubb, så ska det vara till något i närheten.
När interimstyrelsen, vid ett extra årsmöte den 10 november, flaggade för ytterligare kostnadsnerskärningar, var det ett sista skott i A-lagsskutan.
– Nu är det ungdomsverksamheten som blir prio ett, säger Pierre Bäck. Vårt jobb är inte slutfört, men vi har kommit en bra bit för att få igång den nya organisationen.
Man har kommit till uppgörelser mer fordringsägare och minskat sin skatteskuld från 300 000 kronor till runt 90 000.
– Nu gäller det att bygga upp ett bra sponsorsamarbete igen, säger Bäck.
Vipers skyndar långsamt. Det kan bli ett par års ökenvandring i de lägre divisionerna, men det långsiktiga målet är att hitta tillbaka till hockeyettan.