Växjö fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Växjö har kommandot om matchserien mot Färjestad i SM-kvartsfinalen herr, efter seger efter förlängning på hemmaplan med 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) i första matchen.

|
Färjestad
3

Segermålet för Växjö stod Fredrik Karlström för 5.24 in i förlängningen.

Växjö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 26 sekunder slog Miika Koivisto till assisterad av Brendan Gaunce.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 2.54 slog Robert Rosén till på pass av Brendan Gaunce och Richard Gynge.

Efter 15.21 i första perioden nätade Olle Lycksell, på pass av Jonathon Blum och Per Åslund och reducerade åt Färjestad.

Laget kvitterade till 2-2 efter 17.08, genom Victor Ejdsell på pass av Albert Johansson och Jacob Peterson. Växjö tog ledningen med 3-2 genom Ilari Melart efter 5.27 i tredje perioden.

Färjestad kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Per Åslund efter 14.23. I förlängningen tog det 5.24 innan Växjö avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Fredrik Karlström.

Söndag 11 april 15.00 möts lagen igen, med Växjö som hemmalag.