Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tappar sponsorn. Cash Buddy har varit Vipers stora sponsor de senaste åren men det är oklart hur stor sponsringen kommer bli framöver.

Sponsorn varnade Vipers

Varberg Vipers skatteskuld har helt gått över till Kronofogdens bord.… Nu kan klubben heller inte längre luta sig mot sin storsponsor.… - Vi har inte skrivit något nytt avtal ännu om man säger så, säger Martin Jönsson.

JSM-gruppen, och i synnerhet Cash Buddy, har stöttat Varberg Vipers sedan säsongen 2013. Det treårsavtalet har inte förlängts. Redan när bröderna Martin och Mikael Jönsson gick in den gången gav man klara besked till föreningen vad som gällde:
- När vi skrev treårsavtal med Vipers påtalade vi för dem att det skulle vara tre år "för att ni ska kunna bygga upp, men se för fan till att hitta ersättare sedan", säger Martin Jönsson.
- Förra året var jag på styrelsen: "börja jobba nu, för snart försvinner vi och då kan ni inte räkna med oss", fortsätter Martin.
Kommer ni stötta Vipers i mindre utsträckning då?
- Något kommer det alltid bli.
På frågan om JSM har fått valuta för sina pengar möts vi av ett skratt på andra sidan luren.
- Vad är valuta för pengarna när man sponsrar idrott på lokal nivå? Jag tänker ju på ungdomarna och sådant, men sedan har ju även hockeyintresset ökat i Varberg.
Hur tycker du att styrelsen har skött sig?
- Med facit i hand. De kunde ha gjort det bättre.
I dag sponsrar Cash Buddy flera ishockeylag. Bland andra Frölunda Indians, Färjestads BK, Malmö Redhawks, Linköping HC och man har även med ett finger i World Cup.
- I morgon bitti åker man till Finland för att se träningsmatch, sen blir det Göteborg på lördag och efter det vidare till Toronto, säger Martin.
Där talar vi kontraster jämfört med Varbergs ishall.
- Vi lägger oss aldrig i det sportsliga utan vi går in med sponsring. Det gäller Wic, Bois och handbollen. Nu verkar alla föreningar ha ett helvete, men man får anpassa kostymen efter hur mycket pengar som finns och inte.
Jönsson tycker Varbergs kommun inte bidragit i den utsträckning man skulle kunna göra.
- Jag tycker de kunnat göra mer, till exempel säga att "har ni så och så mycket ungdomsverksamhet så får ni fri hyra". Ungdomarna är vår framtid och vi måste få dem att idrotta, inte bara sitta inne och spela spel.
Han fortsätter:
- De borde ha pondus att säga "vi bygger en jävla massa idrottshallar, även om det blir en ren förlustaffär". På kort sikt förlorar de pengar, men på lång sikt får de folk att röra på sig. Man får gemenskap, integration, ja hela "kittet".
Har Vipers någon skuld till er?
- Nej, nej inget sånt. Vi lånar aldrig ut till föreningar. Då får det bli sponsring. Det bästa sättet att bli av med någon man inte tycker om är att låna ut hundra spänn, för då hör de aldrig av sig igen.
Efter en koll med Skatteverket har Varberg Vipers skuld nu helt gått över till Kronofogden. Den tredje september gjordes en nedsättning på 18 420 kronor. Beloppet som ska betalas är uppe i 155 097 kronor.
- Betalningen har förfallit hos Skatteverket och ligger hos oss, och ska betalas så fort som möjligt, säger handläggaren hos Kronofogden.
Vad händer om det inte görs inom exempelvis en månad?
- Vi har gjort en utredning i maj, då fanns inga tillgångar, men visst, utmätning kan ske om det finns möjlighet till det.