Skriv nytt med Mårts – tills Rönnberg är redo

Stanna eller gå? Mitt svar är förstås stanna. Det är inte Pär Mårts fel att Tre Kronor försvann.

ANNONS
|

Det finns en del experter och massor av förståsigpåare på sociala medier som gastar om fiasko för att Tre Kronor åkt ut i kvartsfinal mot ett Ryssland med stjärnor som Jevgenij Malkin, Vladimir Tarasenko och Ilja Kovaltjuk.

Trams, förstås.

Ett ungt Tre Kronor, med framtidsnamn som Oliver Ekman Larsson, John Klingberg och framför allt Filip Forsberg, kan stolt gå ur turneringen. I mina ögon var det tillfälligheter – och en snedstuds – som skickade Ryssland och inte Sverige till semifinal.

Några ja till från svenska stjärnor på andra sidan Atlanten – och vi kunde ha haft ett helt annat resultat på söndag kväll.

ANNONS

Backen Ekman Larsson, bäst poängmässigt av alla backar, står samtidigt upp för sin förbundskapten.

”Jag tycker inte att Pelle förtjänar den kritik han fått i medierna”, säger han allvarligt – och kommer garanterat ställa upp om det ges fler chanser att spela i blågul tröja.

Frågan är vem som leder laget den gången?

Att Pär Mårts, som har kontrakt över VM i Ryssland 2016, sparkas finns inte på kartan – för det har inte ett ekonomiskt sargat hockeyförbund råd med.

MEN ATT MÅRTS är pressad av kritiken, det märks. En intervju på tåget till Prag blir plötsligt inte av ... och det är inte likt landets förbundskapten.

Han brukar stå upp, vara klar och rak i svaren – och jag är övertygad om han kommer att sitta kvar hela kontraktstiden. Han ska sitta kvar – och helst vill jag se att Svenska Ishockeyförbundet skriver några säsonger till med honom.

Presentera ett kontrakt som sträcker sig över World Cup i Toronto, ge honom samtidigt tryggheten att i lugn och ro arbeta fram en plan för att Sverige verkligen ska vara som bäst under ett par veckor i Kanada.

ANNONS

Placera dessutom tuffe Ulf Samuelsson som assisterande coach – så har ni ett par som kan leda landet till vinst i hockeyns hemland.

ROGER RÖNNBERG I Frölunda lyfts av många fram som en tänkbar ersättare för Pär Mårts – och jag är en av dem.

Men inte än. Rönnberg har ett uppdrag att slutföra i Göteborg – och jag tror att han dagligen vill vara nära ett lag, för att utveckla talang.

Men jag vet också att Rönnberg har en dröm – att nån gång få leda sitt land i ett OS eller i en World Cup-turnering.

Jag tror bara inte att det är dags. Inte än.

”Han har kontrakt. Vi ska kampera ihop några säsonger till”, säger Frölundas kapten Joel Lundqvist bestämt på frågan.

TILL SIST: Det ska bli oerhört mäktigt att se både Jaromir Jagr och Alexander Ovetjkin live i O2 Arena i semifinalerna.

ANNONS

Jag ska ut på stan och köpa öronproppar.

De kommer att behövas.

ANNONS