Sena nyförvärvets sågning

Emil Eriksson skrev på för Varberg Vipers för en och en halv vecka sedan. Nu är han chockad och besviken. - Man känner sig lurad rakt av, säger han.

ANNONS
|

Ishockey

Det rådde förvirring och kaos när spelarna samlades inför fredagens träning. Beskedet ett dygn tidigare slog ner som en bomb i truppen.

- Hakorna låg i backen, vissa bröt ihop och fällde tårar. Det var inte bara spelare utan även ledare som är engagerade i klubben, säger Sam Perstedt och fortsätter:

- 104 000 kronor det är hela lagets lön per månad. Nu ska det ner till 25-30 000, det är liksom division 3-4 nivå. Man känner sig brutalt sviken.

Nyförvärvet Emil Eriksson, 22, från Hedemora SK, var nere på besök i Varberg för drygt två veckor sedan.

ANNONS

- Då kändes allt bra. Jag var nere några dagar och sedan skrev jag på kontrakt innan jag åkte hem. Så nu känns det som man har kastat bort 150 mil också, suckar han.

Hann du få din första löning?

- Nej, inte ens en klubba. Men det är inte pengarna i sig. Det är sättet man betett sig på. Det är helt sjukt hur man kan gå bakom ryggen på allihop!

Många i truppen känner sig osäkra.

- Ska jag behöva lägga av med hockeyn? tänker nog många säger Sam Perstedt.

- De flesta lag har ju spikat sina trupper. Sedan vet man inte om de (nya sportgruppen) kommer vilja höra av sig till alla? Det känns som de kan vad som helst.

Perstedt har ett jobb vid sidan om, men det räcker inte.

- Jag jobbar extra nere i hamnen, men jag överlever inte utan hockeylönen.

Rent sportsligt påverkas lirarna också.

- Motivationen sjunker som fasen, men man hoppas att det händer något, säger Sam.

På söndag var det tänkt att laget skulle möta Grästorp i en träningsmatch, men det blir med största sannolikhet inställd.

- Jag, Jonas (Johnson) och Martin (Arnesson) plus killarna har bestämt att vi tränar i dag (läs fredag) och i morgon, sedan är det slut, säger assisterande tränaren Anders Månsson.

ANNONS
ANNONS