Nu är Falkenbergs hockey tillbaka på is för seriespel

Sex säsonger utanför seriespel. Men nu är Falkenbergs hockey tillbaka. I november är de ett av 14 lag som inleder division 4 Göteborg.

ANNONS
|

Några enstaka spelare från Falkenberg, tillsammans med spelare från Halmstad och Varberg startade Falkenbergs hockeys seniorlag år 2009. Viljan fanns där redan då. Vad som inte fanns däremot, var ekonomi.

– Det var för mycket pengar helt enkelt. Vi hade inte riktigt resurserna för att kunna hålla igång ett seniorlag, säger Janne Karlsson, lagledare.

År 2013 tvingades Falkenbergs hockey att lägga ned seniorverksamheten. Sedan dess har det inte funnits något lag som representerar Falkenberg i hockeydivisionerna. Förrän nu. Förra säsongen satte klubben ett seniorlag på isen igen, enbart för träningens skull. Men nu har de spelat ihop sig så pass bra att det är dags att utmana de andra lagen i Västsveriges lägsta division.

ANNONS

– Vi gör ett försök i division 4 Göteborg. Vi har tränat på bra här i försäsongen och det ser ganska bra ut, säger Karlsson.

Vill skapa en hockeykultur i Falkenberg

Initiativet om att starta upp A-laget igen kom från numera lagkapten Rasmus Reinholdsson och två av de andra i truppen.

– Vi ville spela hockey igen och kände att det var på tiden. Vi vill att det ska finnas ett lag i Falkenberg och jag tycker att det är viktigt att vi har en hockeykultur, säger Reinholdsson.

Liksom med allt annat har det varit en process att få ihop laget. Minst 20 spelare, helst 25, behöver finnas på plats för att klara ett seriespel. Inför den stundande säsongen består Falkenbergs hockey av 21 spelare, varav tre målvakter. Men det är i truppen som musklerna finns, menar Reinholdsson.

– Vi är ett ungt lag. Framtiden är bra så sett, det finns en stor utvecklingspotential. Vi orkar. Vi är unga och har tränat mycket. Det kan jag tycka är vår styrka.

Målet är att komma topp fyra

Det är Magnus Nilsson, huvudtränaren som enligt Rasmus Reinholdsson ”kan göra vatten till vin, eller tvärtom”, som ska föra laget till toppen av tabellen. För något annat än att bli bland de fyra bästa, och därmed vara klara för semifinal, finns inte. En stimulerande uppgift, enligt Nilsson själv, om än inte helt enkel.

ANNONS

– Det är givetvis en utmaning, men det ska bli jätteroligt. Äntligen får de spela lite matcher och visa vad de går för. Lagmoralen finns. Att alla stöttar varandra och vill åt samma håll. Sedan finns det saker att jobba på. Det som behöver finslipas är det taktiska på planen, säger han.

Läs mer: Framtiden finns i hockeyklubbens egna led

ANNONS