Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kaptenen träffades av puck i ansiktet när Vipers premiärföll

Varberg Vipers var nära att få med sig en premiärpoäng. Spelarna offrade allt och lite till. – Fast jag tog tre onödiga utvisningar, tyckte Rikard Olsén, som var helt groggy när han klev av isen.

Ishockey: Hockeyettan
Hanhals-Varberg 4-3
(2–1, 1-1, 1-1)

För bara några dagar sedan hade Vipers två målvakter och tio utespelare att tillgå. Till premiären hade man lyckats skrapa ihop en femma till.
– Den sista spelaren blev klar en timme före matchen, sa ordföranden Pierre Bäck och syftade på Luka Petelin.
Varberg fick en kanonstart mot nykomlingen. Det var lagkaptenen Rikard Olsén som visade vägen med 1-0. Kort därefter fick han ett hårt slagskott rätt i ansiktet och fick ledas av isen.
– Pucken tog på visiret, näsan och övre delen av tandköttet. Men det var inget som gick sönder, förklarade Olsén som gick ut resten av perioden.

I pausen funderade han på om han skulle fortsätta eller inte.
Han valde att kliva in igen.
– Det var bara att vila och lugna ner sig. Jag var lite snurrig då med.
Till periodvilan hade Hanhals vänt till 2-1-ledning efter två snabba mål i powerplay när Henrik Olsén och Olle Eklid blev utvisade. Eklids tvåa var av det tveksammare slaget.
– Jag blev fundersam själv. Åker man dit för vanliga tacklingar kommer det bli jobbigt i vinter, sa nya tränaren Danne Söderlund.
Marcus Lundell räddade 21 skott bara i första perioden och totalt i matchen 45! Han var lysande och gav sitt lag chansen. Rikard Olséns bror Henrik, som gästspelade i Vipers i våras, anslöt förra veckan och han gjorde en snygg 2-3-reducering i andra perioden. Och Vipers var faktiskt ikapp till 3-3 i början av tredje genom ett drömmål av Aleksei Sibirtsev.

Men Johan Holmberg blev Hanhals stora hjälte när han avgjorde matchen, framspelad av förre Vipers-liraren Pontus Gulldén, också det i powerplay - vilket blev Vipers fall.
– Alla var jävligt taggade i dag och det var positivt. Men eftersom vi varit kort med folk i två veckor, blir det dyrbart när vi tar onödiga utvisningar, sa Rikard Olsén.
Coach Söderlund var frustrerad efteråt.
– Det känns bittert. Killarna kämpar frenetiskt och visar karaktär. 
Vad hade en poäng betytt?
– Ganska mycket eftersom Hockey-Sverige tryckt ner Varberg i galoscherna ordentligt. Vi hade kunna smälla tillbaka med minst en poäng. Jag tycker vi är värda tre, men då kan vi inte sitta i utvisningsbåset.
Hur resonerade ni kring Rikard Olsén?
– Han fick känna efter själv. Efter att ha pratat med läkarteamet kände han sig fit for fight och då körde han. Det visar en viss inställning av hela laget, men i synnerhet kaptenen.
När har du fyra femmor?
– Så snart som möjligt. Jag kan inte ge något svar på det.