Varberg Vipers plats som elitlag håller på att tyna bort.
Varberg Vipers plats som elitlag håller på att tyna bort.

Henningsson lämnar klubben efter 35 år

Krister Henningsson har varit aktiv inom Varberg hockey i 35 år. Nu är det över. – Jag tror inte att någon runt laget kommer att fortsätta, säger Henningsson.

ANNONS
|

Som ansvarig för den sportsliga verksamheten har Krister Henningsson plockat in ett antal nya spelare inför säsongen. Spelare som nu står utan någon egentlig betalning.

– Jag sitter med i sportgruppen och visste ingenting. Brukligt är att man går via oss och informerar om läget, säger Henningsson.

Henningsson uppger att han fick reda på mötet mellan ordförande Pierre Bäck och spelarna via tränaren Jonas Johnson. Han säger sig inte heller ha vetat om att de ekonomiska förutsättningarna hade förändrats sedan årsmötet.

– Vi jobbade efter den budget som sattes. I så fall får de (styrelsen) säga något. Hade vi vetat att det var svårt att klara budgeten så hade vi inte jagat in nya gubbar, säger han och utvecklar.

ANNONS

– Man får ju ta reda på det i tid. Det är det första en ny styrelse ska sätta sig in i, ekonomin.

Det senaste nyförvärvet, Pontus Engström, blev spelklar så sent som i måndags. Henningsson lider nu med alla nyförvärv som hamnat i en situation de inte kunnat ana.

– Folk slutar sina jobb, jagar anställningar och bostad och sen får man detta i ansiktet, säger Henningsson.

– Vi pratar om människor, det är inte schackpjäser. Man gör inte så här mot människor. Jag har varit i aktiv i föreningen i 35 år och det här känns inte bra.

Stannar du kvar i föreningen?

– Inte en sekund till kan jag säga och det känns väldigt tråkigt att behöva säga det. Jag och Martin Karlsson (också med i sportgruppen) är två eldsjälar med många års erfarenhet och så blir vi behandlade på det här sättet. Jag är både arg och ledsen.

Henningsson menar att laget var på väg åt rätt håll med många unga spelare med hög potential. Sannolikt fortsätter dessa spelare nu karriären på annat håll.

– Vi var inget topplag i ettan och det hade vi inte kunnat vara på några år. Men Jonas (Johnson) utvecklade spelarna, slipade diamanterna. Vi var på bra väg, men så händer detta.

ANNONS

Vad känner du för ansvar som värvat hit de nya spelarna?

– Jag är mållös, vad ska man säga när de slår undan benen på en. Men de (styrelsen) kanske har en plan på hur de ska hjälpa killarna.

ANNONS