Frölunda nollade i Varbergs ishall

Ishockeysäsongen är igång – och intresset i Varberg är större än någonsin. På fredagen visade Frölunda Indians och Växjö Lakers upp sig inför överfyllda läktare i stadens ishall.

ANNONS
|

Ishallen bredvid Håstens simhall invigdes i september – och på fredagskvällen var det dags för den i särklass största händelsen hittills.

Frölunda Indians och Växjö Lakers, två av Sveriges bästa ishockeylag, invigde säsongen 2014/2015 med att träningsspela i hallen.

Intresset var stort och hallen var precis så full som den får vara: ett 550-tal åskådare fyllde arenan. En siffra som kunde ha varit betydligt större.

- Det har ringt hur mycket som helst, inte bara från Varberg. Även från Skåne, Småland, Göteborg och Borås, säger Mats Andersson, ordförande i Varberg Vipers, som var mer än nöjd med arrangemanget:

- Det har varit succé, jag pratade med båda tränarna och de var mer än nöjda med arrangemanget.

ANNONS

Underhållningsvärdet på matchen var helt okej, trots att det dröjde innan halva matchen var spelad innan första målet tillkom.

Tomi Kallio, som spelade i Frölunda mellan 2003 och 2011 innan han gick till just Växjö, spräckte målnollan när han prickade in ett skott från nära håll i numerärt överläge.

Kort därefter satte unge Malte Strömwall 2–0, vilket också blev slutresultatet i en match som innehåll förvånansvärt tuffa tag för att vara en premiärträningsmatch.

Christian Bäckman, som sommartid brukar vistas i huset i Falkenberg under sommartid, kom inte till spel. Däremot matchades stjärnan och kaptenen Joel Lundqvist.

Mats Andersson hoppas att det kan bli en årlig företeelse att få hit storlag med fina affischnamn under försäsongen – och han är optimistiskt.

- Ingen omöjlighet när det har fungerat såpass bra som det har gjort.

ANNONS