Förra Varbergsmålvakten till Frölunda

Svenska mästaren Frölunda har påbörjat rustningen inför kommande SHL-säsong. På onsdagen presenterade man målvakten Niklas Rubin som spelade i Varberg Vipers 2015-2016.

ANNONS
|

Det har varit en hektisk dag för Frölunda. Under förmiddagen presenterades först Niklas Rubin som ny målvakt i klubben kommande säsong. Den förre målvakten i Varberg Vipers ersätter Johan Gustafsson som flyttar till Adler Mannheim i den tyska ligan.

För 23-årige Rubin blir det något av en hemkomst till västkusten. Han är fostrad i Hanhals i Kungsbacka och får nu debutera i "hemmaklubben".

"Det är lite av en dröm att få spela för Frölunda. Helt fantastiskt, faktiskt lite svårt att förstå", säger Rubin till Frölundas hemsida.

Niklas Rubin har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Timmen efter att Rubin presenterades gick klubben även ut med att man har gjort klart med Färjestads försvarare Theodor Lennström. 24-åringen har tillbringat de två senaste säsongerna i Färjestad och har gjort 31 poäng (sju mål och 24 assist) på 94 matcher för Karlstadklubben.

ANNONS

Lennström har även han skrivit på ett tvåårskontrakt.

Theodor Lennström kommer att få sällskap av ett annat nyförvärv på blålinjen kommande säsong – Julius Bergman som är klar för Göteborgsklubben på ett tvåårskontrakt.

Den 23-årige försvarare kommer närmast från New York Rangers AHL-filial Hartford. Han har tillbringat de fem senaste säsongerna i Nordamerika, en i kanadensiska juniorligan OHL och fyra säsonger i NHL:s farmarliga AHL. Bergman tillhörde Frölunda mellan 2012-2014 och har gjort en SHL-match för klubben.

ANNONS