Färjestad vann efter rysare och avgjorde matchserien

Färjestad har säkrat segern i matchserien mot Malmö i Svenska Hockeyligan Åttondelsfinal herr, totalt med 2-0 i matcher. Det efter seger efter förlängning på hemmaplan med 5-4 (2-2, 1-0, 1-2, 1-0).

|
Malmö
4

Oskar Bäck stod för Färjestads avgörande mål 5.42 in i förlängningen.

Malmö tog ledningen efter 5.41, genom Matias Lassen assisterad av Adam Ollas Mattsson och William Von Barnekow.

Färjestad kvitterade till 1-1 efter 9.05, genom Per Åslund på pass av Jacob Nilsson och Joel Nyström.

Malmö tog ledningen på nytt efter 9.32, genom Ponthus Westerholm assisterad av Pathrik Westerholm och Emil Sylvegård.

Färjestad kvitterade till 2-2 efter 13.30, genom Daniel Viksten på pass av Victor Ejdsell och Linus Arnesson. Färjestad gjorde också 3-2 efter 3.47 i andra perioden när Michael Lindqvist hittade rätt. 5.29 in i tredje perioden nätade Malmös Carl Persson på pass av Patrik Hersley och kvitterade för Malmö.

Efter 10.40 slog Matias Lassen till åter igen och gav Malmö ledningen.

Färjestad kvitterade till 4-4 med 22 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Per Åslund på pass av Gustav Rydahl och Michael Lindqvist. I förlängningen tog det 5.42 innan Färjestad också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Oskar Bäck, framspelad av Pontus Widerström och Carl Jakobsson.