Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Andersson lämnar styrelsen i Varberg Vipers.

35 år i ishockeyns tjänst

Efter 35 år i Varberg Vipers styrelse kliver Mats Andersson åt sidan. Ny ordförande i den hårt ekonomiskt pressade klubben blir Pierre Bäck.

Ishockey: Hockeyettan
Björn Borg vinner Franska öppna mästerskapen för sjätte gången och tv-serien ”Dallas” har premiär i svensk tv. Året är 1981 och det är samma år som Mats Andersson kliver in i styrelsen i Varberg Hockey.
Sedan dess har han engagerat sig, år ut och år in. Men nu lämnar han sin post som ordförande i klubben och kommer inte sitta i styrelsen.
– Jag bestämde mig redan förra året. Det har varit mycket upp och ner de senaste åren och det kändes som 35 år fick räcka, säger han.
– Sedan tyckte väl hustrun att det fick räcka också, skrattar han.
I början av april rapporterade HN om att Vipers riskerar konkurs. Det fanns då en skatteskuld på drygt 150 000 kronor varav 88 000 kronor var restfört till kronofogden.
Dessutom har flera nyckelspelare lämnat klubben och berättat om svårigheter att få ut lön.
– Vi gick från division 3 till ettan på fem år. Det är lite Åshöjden över det och vi var en för liten organisation. Att gå upp till ettan, som är en förbundsserie, är en stor skillnad.
– Det är mer krav och det krävs så mycket mer. Vi har varit för få som jobbat, erkänner Mats Andersson.
Han medger att de senaste årens turbulens har påverkat hans beslut. Men han ser positivt på Varberg Vipers framtid trots allt.
– Det kommer in lite nya ansikten i styrelsen och som själva spelat hockey. Vi har haft en del möten och det känns positivt. Det känns lite som en nystart, säger han.
Men hur är det med ekonomin i dagsläget?
– Vi har en uppförsbacke och vi försöker beta av skulderna. Men det är tufft.
Finns det risk att ni går i konkurs?
– Nej, det tror jag inte. Vi har en skuld till kronofogden, men vi har betalat av lite grann, säger han.
På årsmötet förra torsdagen valdes Pierre Bäck som ny ordförande.