Irlands Denise O'Sullivan avgjorde VM-kvalmatchen mot Finland. Här under kvalmatchen mot Sverige i torsdags. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Irland hjälpte Sverige i VM-kvalet

Efter förlusten mot Sverige kunde Irland ta sig upp på ett vinnande spår i VM-kvalet. Det blev 2–1 mot Finland.

Lagen är sannolikt de som gör upp om andraplatsen i grupp A, bakom Sverige som hittills tagit full pott i tre matcher.

För Irland var det blott andra matchen. I den första blev det förlust mot Sverige, 0–1, i torsdags i förra veckan.

Megan Connolly gjorde 1–0 i Helsingfors redan i den tionde minuten. Finlands Adelina Engman kvitterade sju minuter in i andra halvlek och Denise O'Sullivan avgjorde fyra minuter senare.

Finland har sedan tidigare besegrat Slovakien och Georgien. De sistnämnda möttes på tisdagen och Slovakien vann med 2–0. Georgien är därmed det hittills enda laget i gruppen utan poäng.

Endast segrarna i grupperna går direkt till fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland 2023. Grupptvåorna får spela playoff.

Danmark tog fjärde raka kvalsegern när man besegrade Montenegro med 5–1. Det var första målet som danskorna släppt in i kvalet hittills. Framåt har det blivit hela 28 mål, tio av måltjuven Signe Bruun.

Inför tisdagens match toppade Norge och Belgien grupp F på vardera sju poäng efter tre matcher. Efter 4–0-krossen är Norge i ensam ledning med tio poäng.

England svarade för en utskåpning av Lettland, 10–0. Ella Ann Toone gjorde tre mål och Rachel Daly två. England leder grupp D efter tre segrar och 22–0 i målskillnad. Andra storsegrar var Tysklands 7–0 mot Israel, Spaniens 6–0 mot Ukraina och Ungerns 7–1 mot Färöarna.