Inre stress fick stjärnan att lämna

Hockeystjärnan Hanna Olsson förklarar det hastiga uppbrottet från Djurgården med en inre stress över klubbens ambitionsnivå, säger hon till SVT. Samtidigt öppnar Djurgården dörren för att släppa henne till en annan klubb redan den här säsongen.

ANNONS
|

När 20-åriga forwardsstjärnan Hanna Olsson i januari bröt kontraktet med Djurgården stoppade klubben samtidigt henne från spel i andra SDHL-klubbar den här säsongen. Men Djurgården vice vd KG Stoppel gläntar på den dörren.

Han säger till SVT:

- Nej, dörren är inte stängd, men vi måste hitta en klubb som vi kan diskutera med. Och få en kompensation för det vi lagt ut eller att vi byter spelare.

ANNONS

- Vi har investerat i henne och det är en konkurrenssituation och snart slutspel, då kan vi inte bara släppa henne, det gör ingen på någon nivå.

Transferfönstret i Sverige stänger den 15 februari.

- Ett avtal är ett avtal och jag respekterar det. Även om jag önskar och hoppas att det ska lösa sig, säger Hanna Olsson till SVT.

Hon tränar sedan uppbrottet med moderklubben Skärgårdens SK på Öckerö utanför Göteborg. Hanna Olsson om beslutet att lämna Djurgården:

- Jag kände en frustration över min utveckling. Jag har länge känt att Djurgården inte matchar min ambitionsnivå. Till en början var det kanon och vi vann ett SM-guld, men sedan har jag upplevt en inre stress.

ANNONS

Hanna Olsson spelar den här veckan med Damkronorna i en turnering i Ryssland.

TT

ANNONS