Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Warberg tappade ledning - och viktiga poäng

Daniel Karlander hade en lysande kväll och blev tremålsskytt. Det var bara resultatet som inte gick vägen. – Oerhört tungt. Det var samma visa som förra matchen, sa han.

För att citera Petra Marklunds låt: "Som man bäddar får man ligga". Warberg kan inte hantera det här med att spela på ledning. För andra matchen i rad ledde hallänningarna med 3-1 och 4-2 - men man glömde att stänga till butiken.
Karlanders fräckis i numerärt underläge (!) såg ut att ge Warberg den energi som behövdes.
– Det händer inte så ofta att man gör mål i boxplay, men det är kul när det händer. Man hade ju en go känsla. Vi ger oss bra förutsättningar till tre poäng, men tyvärr lyckas vi inte knyta ihop matchen och vinna, sa Daniel som gjorde 1-0 i första perioden - i anfallet efter att Rikard Eriksson kladdat med bollen och Dalens Patrik Rokka samt 2-1 i ett bra omställningsläge serverad av Mattias Kongstad, som återigen lyfts upp i förstakedjan.

Även Anton Birgerssons tunga skott 61 sekunder in på andra perioden fram till 3-1 var viktigt. För "Birger" var det som om en sten ramlade från hans axlar.
– Jag har ju haft en liten svacka. Så det var på tiden, sa Anton.
Vad tänkte du när bollen gick in?
– Att nu vänder det kanske.
Men Dalen ville annat. Och i synnerhet Johan Eriksson som först reducerade till 3-4 och kvitterade till 4-4 med bara 1.40 kvar av matchen. Dalen tokpressade sista halvan av tredje perioden. Wic täckte skott, men var även bitvis så utspelade att Per Svedin ställdes ensam mot Ketil Kronberg & co.
– Vi blir väl lite för heta på näst sista målet när vi kliver ut i fickan, erkände Anton Birgersson.
I sudden var Daniel Gunnarsson närmast att skjuta bonuspoängen till Warberg men där var Måns Parsjö-Tegnér snabbt uppe och reflexräddade med sin högernäve.
– I dag kändes det som vi skulle haft tre poäng, men vi får jobba ganska hårt med att våga prestera i 60 minuter. Ändå var det ett steg framåt jämfört med förra hemmamatchen, sa tränaren Ulf Hallstensson och fortsatte:
– Mot Helsingborg sjönk vi som en sten sista femton. Nu stod vi ändå upp och försökte. Samtidigt finns det lite passivitet och vi måste ha mer kyla. Samtidigt ligger Dalen under och är ju desperata.
Bottenkonkurrenterna Höllviken, Karlstad och Thorengruppen förlorade i helgen så gentemot dem knappade Warberg in en poäng. Samtidigt har Wic spelat 23 matcher två respektive en match mer än lagen som svettas i nedre regionen.
Snacka om att Karlstad på bortaplan nästa söndag verkligen kan bli säsongens vägskäl.
– Bara vi fortsätter nöta så kommer det vända till slut, menade Anton Birgersson.

Läs mer om innebandy här

Läs om Warbergs IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här