Warberg på jakt efter Tyresö-spelare

När Warberg IC jagar förstärkning vänder man blickarna mot Tyresö Trollbäcken - som åkte ur Superligan. – Det enda jag vet nu är att jag vill ifrån Stockholm, säger Amanda Ahola.

ANNONS
|

Innebandy: SSL

Det har länge varit knäpptyst kring Warbergs damlag vad gäller nyförvärv. Men för ett par veckor sedan bjöd klubben ner Tyresö-backarna Amanda Ahola, född 1996, och Ida Örnqvist, född 1998, till Västkusten.

– De visade runt i Varberg och berättade om klubbens målsättning om hur de jobbar och man fick reda på det man kunde och ville få reda på, säger Amanda Ahola.

– Jag fick ett bra intryck. Det är en bra förening och fin stad. Det fanns väldigt många engagerade som var drivna i klubben. Det kändes som de hade framtiden för sig på damsidan, och herrlaget tar nya tag eftersom de åkte ur, säger Ida Örnqvist.

ANNONS

Amanda spelade "bara" åtta matcher för Tyresö Trollbäcken förra säsongen. Innan dess har hon spelat för Mora, Uppsala och Huddinge. På kontot har hon också 14 U19-landskamper och vann VM för tre år sedan.

– Jenny Dahl har jag spelat med, men annars har jag inte så stor koll, säger Amanda som förväntas ta ett beslut inom kort.

– Innan maj är slut.

Hon fortsätter:

– Klart det är svårt. Det är inte bara innebandyn som ska fungera utan allt runt omkring med jobb. Warberg har sagt att de ska hjälpa mig så det är ingen fara.

Ida Örnqvist har precis som Amanda Ahola fått ett kontraktsförslag och även där är ett beslut nära.

– Två, max tre veckor, säger Ida som har kontakt med "några klubbar till".

Malin Pettersson tvekar

Även en forward, Julia Croneld, född 1997, har varit på visit i Varberg.

– Vi ska ha en kontakt på lördag eller söndag. Ramlar de här tre in så ser det bra ut. Det blir lite spännande dagar, erkänner sportchefen Andreas Wahman.

Kommer ni värva mer?

– Det är klart att nu åkte Täby och Pixbo ut i semi. Man får se vad som händer i de klubbarna. Det blir ju en justering på ledarsidan i Pixbo. Jag vet inte vad som händer men de har flera duktiga spelare.

ANNONS

Sedan tidigare har Anna Johansson deklarerat att det inte blir någon fortsättning i Wic. Malin Pettersson är också tveksam.

– Vi vet var vi har varandra. Hon måste känna att hon orkar, men i så fall vill jag att hon flyttar hit - och jobbpendlar till Göteborg, säger Wahman.

I början av maj inleder Wic försäsongen. Och man jobbar på att få in en extern fystränare med fokus på mer individuell träning.

I veckan nominerades Therese Arneson, Andrea Envall och Jenny Dahl till "Årets rookie". Men ingen i trion fick priset. Det gick till Endre IF:s Moa Svanström.

ANNONS