Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Innebandymatch mellan Warbergs IBF och Halmstads IBK.
Det blir inga matcher i division 1 mot Halmstad IBK kommande säsong för Warbergs IBF, eftersom föreningen väljer att lägga ner sitt herrlag i serien. Bild: Roger Larsson

Warberg lägger ner division 1-laget: ”Inget lätt beslut”

Tidigare har Warberg haft innebandylag i samtliga serier från allsvenskan till division 4.
Men till nästa år läggs division 1-laget ner.
– Det är inga lätta och roliga beslut att ta när man ska lägga ner någonting, säger klubbchefen Emil Risberg.

Det är bara division 1-laget som berörs, vilket innebär att Warberg IBF kommer att ha lag i division 2, 3 och 4 nästa säsong. Warberg IC:s lag spelar som bekant i herrallsvenskan.

– Förutsättningarna finns inte där just nu för att driva ett division 1-lag. Vi har inte riktigt spelarunderlaget för det, men även organisatoriskt måste vi vara redo för det. Så vi väljer att fokusera på det som finns under division 1-laget ännu mer i stället, säger Emil Risberg, klubbchef i Warberg IC/IBF.

Emil Risberg, klubbchef i Warbergs IC/IBF.
”Förutsättningarna finns inte där just nu för att driva ett division 1-lag”, säger Emil Risberg, klubbchef i Warbergs IC/IBF. Bild: Jennifer Last

Risberg stänger inte dörren för ett lag i division 1 längre fram, men menar att det just nu inte finns förutsättningar för ett lag i serien.

Vad innebär det här för spelarna i division 1-laget?

– De har bara fått den kollektiva informationen. Så det vi gör den närmsta tiden är att ha enskilda samtal med spelarna utifrån vad de vill och deras ambitionsnivå.

Beslutet innebär att det blir ett glapp mellan IBF:s högsta lag i division 2 och IC:s lag i herrallsvenskan. Men Risberg tror att klubben ska kunna hitta bra sätt att slussa spelare mellan de olika verksamheterna ändå.

– Vår ambition är att öka och förbättra för de spelarna vi har att kunna ta sig hela vägen till elitverksamheten. Det kan låta motsägelsefullt när vi tar bort ett steg men vi måste kunna driva saker och ting med kvalité och kunna göra det bra. För annars blir det inte bra ändå.

Läs mer om innebandy här

Läs om Warbergs IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här