Warberg IBF föll borta mot Hovslätts IK
Warberg IBF föll borta mot Hovslätts IK Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Warberg IBF föll borta mot Hovslätts IK

Noll poäng mot Jönköpingslaget. Trots en upphämtning lyckades Warberg IBF inte hålla i och de förlorade med 2-6 efter tre spelade perioder.

ANNONS
|

Hovslätts IK tog snabbt ledningen mot Warberg, som efter första perioden låg under med 0-2.

I andra perioden lyckades bortalaget reducera och periodens enda mål gjordes av Jenny Dahl.

Det tog inte många minuter in i matchens sista period innan Warberg hade hämtat upp underläget till en kvittering. 2-2-målet gjordes av Molly Johansson. Men bara minuter efter kunde Hovslätt återigen ta ledningen.

– Vi drar på oss massa onödiga utvisningar och de (Hovslätt) är effektiva i powerplay, säger tränare Martin Carlsson.

Efter 3-2-målet orkade Warberg inte hålla emot. Hovslätt gjorde ytterligare två snabba mål innan de till sist punkterade matchen med 6-2 knappt 13 minuter in i den tredje perioden.

ANNONS

– Jag är jättebesviken. Vi gör inte alls så som vi har pratat om. Vi är riktigt dåliga rent ut sagt.

Nästa match uppskjuten

Efter sex spelade omgångar har Warberg en sjätteplats i tabellen. På grund av striktare coronaråd får vissa damlag i Allsvenskan inte spela och Warbergs nästa match mot Lindås på torsdag uppskjuten. Ett beslut som Carlsson inte står bakom.

– Det är så jäkla löjligt så det är inte sant. Att herrar får spela och att tjejerna inte får det. Sedan kan det handla om strukturen i serien, absolut, men de säger att det handlar om pengar. Det finns inga pengar att prata om. Antingen stänger man ner alltihop eller så låter man dem spela kan jag tycka, säger han.

Läs mer: Efter skärpta coronaråd – Warberg drabbas av uppskjutna matcher

ANNONS