Jenny Dahl menar att motivationen snarare gått upp än ner under pandemiavbrottet.
Jenny Dahl menar att motivationen snarare gått upp än ner under pandemiavbrottet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Säsongen som försvann: Warberg IBF

Sex matcher hann Warberg IBF spela innan pandemin satte stopp för resten. Medan många andra lag brottats med att bevara motivationen har den snarare ökat hos Warberg.
– Jag har tyckt att fan, jag vill verkligen spela, säger Jenny Dahl.

ANNONS
|

31 oktober. Det är senast Warberg IBF:s allsvenska lag fick spela match. Sedan dess har säsongen för det mesta varit ett enda stort vakuum, präglat av begränsningar och ovisshet.

– Skittråkigt rent ut sagt, säger tränaren Martin Carlsson.

– Det har känts lite som försäsong, säger spelaren Jenny Dahl.

”Ska ha en jävla eloge”

Vecka efter vecka har innebandyförbundet försökt hitta olika scenarion för att återuppta säsongen – men under våren stod det klart att det inte skulle gå.

– Till en början kändes det jättetufft för vi ville bara spela innebandy men samtidigt var det ganska väntat. Det handlar om liv och död, då får innebandyn komma i andra hand, säger Carlsson.

ANNONS

I och med att de inte vetat hur det skulle bli har de fortsatt träna.

– Vi har tränat ett par gånger i veckan och varit så förberedda som möjligt, även om vi innerst inne fattat att det inte skulle bli något.

Han fortsätter:

– I början var det mycket egenträning och sen fick vi övergå till begränsade lagträningar. Men det är ett jäkligt laddat lag så det har inte varit så svårt. De här tjejerna ska ha en jävla eloge.

Mer motiverade

Martin Carlsson gissar att Warberg IBF i stort har tappat några spelare, men ingen i deras trupp. Tvärtom verkar laget vara än mer inspirerat än tidigare.

– Min motivation har nog blivit starkare. Jag har inte fått någon säsong i allsvenskan så jag brinner för detta, säger han.

– Jag har snarare tyckt att fan, jag vill verkligen spela. Sammantaget har motivationen ökat, menar Jenny Dahl.

Hur har ni jobbat för att bevara intresset?

– Mycket via Teams och sociala medier där vi har pushat tjejerna och de har förstått att de måste träna. De lägre serierna har nog haft det betydligt svårare, säger Martin.

– Det har kanske inte varit toppenträningar, men det har ändå varit väldigt roligt att gå till träningarna eftersom vi är ett väldigt gott gäng, säger Jenny.

ANNONS

Motbevisat kritiker

En motivationsfaktor de har haft är viljan att tysta kritikerna.

– Vi var otroligt nederlagstippade inför säsongen. Innebandymagasinet skrev något om att det vore en skräll om vi tog en poäng, men sen hade vi betydligt fler poäng, säger Martin Carlsson.

Det kan de ta med sig när de nu blickar framåt.

– Vi har ett bättre lag och större ledarstab, så förutsättningarna är bra.

– Jag är väldigt motiverad inför nästa säsong, säger Jenny Dahl.

Läs mer: Del 1 - Var på väg mot en av klubbens bästa säsonger

Läs mer: Del 2 - Gnistan försvann utan matchspelet

Läs mer: Del 3 - ”Kör inte igång om det finns en risk”

ANNONS