Pixbo vann mot Västerås Rönnby - avgjorde i förlängningen efter galen upphämtning

Det blev en riktigt tajt match i Superligans andra kvartsfinal i innebandy. Pixbo stod till slut som segrare efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge.

|
Västerås Rönnby IBKPixbo Wallenstam
45

Efter att i torsdags ha förlorat den första kvartsfinalen mot Västerås Rönnby med 3-5 på hemmaplan var det ett revanschsuget Pixbo som kom till Västerås på lördagen. Det skulle bli en liknande matchbild som senast. Pixbo dominerade det mesta.

- De ville inte spela, men vi var förberedda. De måste spela så för att ha chansen mot ett topplag, säger Pixbos forward Alicia Fylke.

Efter en mållös första period skulle det offensiva spelet ge resultat då Alicia Fylke gav Pixbo ledningen. Hemmalagets kontringsspel skulle dock visa sig lyckat och snart hade Västerås Rönnby vänt till 2-1. Pixbos lagkapten Isabel Krantz såg däremot till att det var 2-2 i paus.

I den tredje perioden såg saker ut att gå illa för Pixbo som hamnade i underläge med två mål. Med bara ett par minuter kvar klev Denisa Ratajova och Alicia Fylke fram och kvitterade till 4-4 med bara sekunder kvar.

- Vi fortsatte att spela vårt spel och tog oss samman till slut, säger Alicia Fylke.

Denisa Ratajova, som inför matchen inte gjort något mål i SM-slutspelet, fick sedan in segermålet bara två minuter och sju sekunder in i sudden death. På måndag väntar den tredje kvartsfinalen i bäst av fem för Pixbo hemma i Wallenstamhallen.

- Vi vet att om vi ligger på och slår in bollar framför mål så resulterar det till slut. Det tar vi med oss inför fortsättningen, säger Alicia Fylke.