Har fortfarande koll på Wic. Oscar Lundin och Warberg skiljdes åt och in klev i stället Ulf Hallstensson. Men effekten av tränarbytet har hittills inte gett frukt.
Har fortfarande koll på Wic. Oscar Lundin och Warberg skiljdes åt och in klev i stället Ulf Hallstensson. Men effekten av tränarbytet har hittills inte gett frukt.

Oscar Lundin lider med Wic

Oscar Lundin sparkades mitt under säsongen. Men han har förstås känslor kvar för sina spelare och en oro inför lagets utsatta situation.

ANNONS
|

Innebandy: Svenska Superligan

– Jag lider med killarna, säger Oscar Lundin, som för tillfället har sadlat om och jobbar i Dialect-butiken i Varberg.

Det dök också upp ett rykte om att Lundin skulle vara aktuell för Kalmarsund, tvåa i den södra allsvenskan.

– Jo, jag fick också veta det, via min mamma som hade läst det någonstans. Men sanningshalten i det ryktet kan jag bestämt dementera, säger Oscar.

Kanske var det helt enkelt bara så att någon innebandyintresserad sett Oscar och hans Martina i Kalmar, där de var på besök hos några vänner. Så fort kan ett rykte starta...

ANNONS

Oscar tänker vara på plats för att se Wics möte med Pixbo. Och hålla tummarna för en vändning.

– Jag vet ju hur hårt de sliter, har själv varit med i gänget i både med- och motgång, säger han.

Nye tränaren Ulf Hallstensson har försökt sätta sin prägel på laget och gjort en del förändringar.

– Tyvärr har det inte givit resultat och det syns i spelarnas agerande. Då kommer nervositeten i slutet av matcherna.

Då saknas ett grundspel att falla tillbaka på.

Varje kommande match lär bli en kniven-på-strupen-fajt för Warberg.

– Först Pixbo, sedan väntar Storvreta, Höllviken och Mullsjö. Jag vill påstå att Wic behöver minst sex poäng på de fyra matcherna, säger Oscar.

Och då ser man förstås helst att bottenkonkurrenterna Thorengruppen, Karlstad och Höllviken inte samtidigt håvar in poäng.

Wics avslutning består sedan av Helsingborg (b), Pixbo (b), Växjö (h) och Linköping (b).

– Det är verkligen inget enkelt program, medger Oscar Lundin.

Hans tidigare vapendragare Stefan Smedberg säger så här inför derbyt:

– Det blir speciellt. Dels är vi och Pixbo rivaler. Sedan har vi hamnat i ett läge där vi måste ta tre poäng, dessutom blir det nog mycket folk och vi spelar i Sparbankshallen.

ANNONS

Har ni tränat där inför matchen?

– Nej det har vi inte. Vi vill lägga fokus på andra saker. Jag tror inte det hjälper när vi inte får möjlighet att träna på fullstora planen, utan dela upp den, då tappar det syftet.

Filip Stenmark tränade inte i tisdags, men kände sig bättre i går. Simon Bundgaard har problem med en ljumske. Sebastian Welin Odeback syns även på träningarna, men nej, han blir ingen joker.

– Vi försöker få med honom på träningarna, att han peppar och ger energi, men säsongen är förbi för honom, säger Stefan Smedberg.

ANNONS