Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya förutsättningar för Vinberg i kvalet

Publiken får stanna hemma från kvalmatchen efter corona-restriktionerna. Dessutom avgörs kvalmötet i enbart en match, i stället för tre.
- Det kommer att vara speciellt att spela inför tomma läktare, säger Vinberg målvakt Jesper Boman.

Men Hallands Nyheter är på plats och sänder kvalmatchen mellan Vinberg IBS och Halmstads IBK.

Ni kan se matchen här

Lagen kämpar om en plats i division 1. På lördagen hade Hallands Innebandyförbund ett möte angående kvalmatchen. Tävlingskommittén har tillsammans med föreningarna beslutat att kvalspelet enbart avgörs i en match, i stället för tre möten.

Förändringen genomförs med anledning av rådande Covid-19, corona. Det meddelar innebandyförbundet i ett pressmeddelande.

Ingen publik är välkommen. Efteråt tackar lagen varandra genom en applåd i stället för att ta i hand med varandra. Inte heller domare ska ta i hand med ledare innan match.

Är matchen inte avgjord under ordinarie speltid tillämpas sudden death (10 minuter). Därefter väntar straffar om det fortfarande är oavgjort.

Haft det som mål

- Det är ett mål vi haft ganska länge. Vi har många unga spelare som vill framåt, säger Jesper Boman.

Lagen har mötts tre gånger.

- Det har varit jämna matcher och uddamålsvinster. Vi vann båda i serien men de vann DM-finalen efter en riktig holmgång. Det är tuffa och roliga matcher mellan oss, säger Jesper.

De var också etta och tvåa i serien.

- Halmstad har spelat i division 1 under flera år och har ungefär samma lag som då.

Oklart om vidare kval

Vinnaren går vidare till nästa kvalomgång.

- Men hur det blir med det vet jag inte. Svenska innebandyförbundet har sina direktiv att kvalen är inställda tills vidare. Men vår match mot Halmstad kommer att gälla något, jag kan inte tänka mig annat.

Som det ser ut nu kommer Vinberg med ordinarie lag.

- Niclas Johnsson har problem med en baksida men har tränat i veckan. Filip Gunnarsson är på skidresa i Norge eller Sverige. Men vänta! Där är det ju nedstängt. Så han kanske kommer till spel.

Läs mer om innebandy här

Läs om Warbergs IC här

Fler lokala sportnyheter hittar du här