Blickar mot nytt kontrakt. Förlorar Tyresö Trollbäcken mot Iksu på fredag har Warberg och ”Veckans mål”-nominerade Maria Larsson säkrat nytt SSL-kontrakt.
Blickar mot nytt kontrakt. Förlorar Tyresö Trollbäcken mot Iksu på fredag har Warberg och ”Veckans mål”-nominerade Maria Larsson säkrat nytt SSL-kontrakt.

"Många hade ju tippat oss toksist"

Jenny Dahl satte fem mål mot Tyresö Trollbäcken. Men det snyggaste gjorde en doldis. – Det var kanske lite otajmat, men Jenny gjorde många snygga mål också, säger Maria Larsson.

ANNONS
|

Innebandy: SSL dam

Hon är backen som sällan får de stora rubrikerna. Inför omgång 23 hade Maria Larsson fyra målgivande passningar på sitt konto, men hon väntade fortfarande på sitt första mål i SSL.

Och det sa bara pang när hon stänkte in 3-0-målet i Tyresöhallen.

– Vi försökte väl göra en frislagsvariant. Jag fick ett smörpass av Malin Pettersson i ”slottet” och såg att de virrade bort sig i försvaret, säger Maria Larsson.

Det påminde mycket om hur Magnus Svensson brukade agera på sin tid.

– Det kanske stämmer, jag var ju framför mål och backade ut...

ANNONS

Målet gav sådant eko att det blev nominerat som ”Veckans mål”. Röstningen pågår på SSL:s hemsida fram till fredag. Larssons fullträff konkurrerar med mål från Alice Granstedt, Iksu, Anna Wijk, Kais Mora, Sara Steen, Endre, och Anna Skyltbäck, Dalen.

På herrsidan är för övrigt även Anton Birgersson nominerad.

– Jag har väl sett de andras mål, men jag vet inte om mitt var snyggast, säger Maria blygsamt.

Hon spelade på en nygammal position som forward och hävdar att det spelade in.

– Absolut! Och jag hade bra spelare bredvid mig, vilket gör det lite lättare, säger Maria och tillägger:

– Det har jag förvisso som back också.

Hur efterlängtat var målet?

– Efterlängtat och efterlängtat. Så länge vi vinner är jag nöjd. Sedan är det alltid gött att få sätta en kasse då och då, säger Larsson som vikarierade för febersjuka Amanda Johansson.

Helt obekväm är hon inte i offensiven.

– Jag inledde karriären som forward (i Träslövsläge), men blev omskolad när vi hade dåligt med backar.

På fredag vankas det Västkustderby mot Pixbo.

– Vi ska göra en bättre match än senast, det är det vi fokuserar på. Pixbo fick kanske inte jättemycket motstånd senast (0-14 i Sparbanken Wictory Center), erkänner Maria Larsson.

ANNONS

Warberg har mer eller mindre säkrat kontrakt. Tyresö Trollbäcken är tvungen att vinna mot giganten Iksu. När de möttes senast vann Umeå-gänget – med 17-2...

– Man kan inte lita på det att ska vara klart, men jag hoppas Iksu vinner och gör sitt jobb.

Wic har gjort en bragdsäsong med tanke på att man fick SSL-biljetten sent och har klarat sig utan värvningar från högsta serien.

– Det känns positivt att vi förhoppningsvis kan hålla oss kvar. Det var ju många som hade tippat oss toksist. Det är skönt att visa att vi har här att göra.

ANNONS