Jonas Klavberg och Vinbergs IBS prisas av förbundet

Hallands innebandyförbund delar I år ut utmärkelser till Jonas Klavberg och Vinbergs IBS.

ANNONS
|

Varje år uppmärksammar Hallands Innebandyförbund föreningar och personer som gjort något extra för idrotten i länet.

Årets eldsjäl finns i Warbergs IC och heter Jonas Klavberg. Motiveringen lyder:

”Årets Eldsjäl har haft en rad olika roller i sin förening genom åren. Han har på senare tid, tillsammans med styrelsen, personal och ideella krafter, arbetat hårt med att klara föreningens elitlicens. Jonas har en förmåga att engagera sig där det behövs, oavsett om det är i föreningens ungdomslag eller i den nationella elitorganisationen.”

– Det är väl alltid kul att få uppskattning för det jobbet man gör. Jag har ju varit aktiv i föreningen sedan 1985 så det har ju blivit några timmar med innebandy, säger Jonas Klavberg.

ANNONS

Gratulationerna har varit långt fler än vad Klavberg väntat sig.

– Jag la ut på sociala medier att jag hade fått priset. Och då var det otroligt många som hörde av sig och gratulerade. Det känns jättekul eftersom jag inte riktigt väntat mig så pass starka reaktioner.

Vinbergs IBS uppmärksammas

Under fjolåret var det Warbergs IC som fick utmärkelsen årets förening. I år är det ett annat blått lag om uppmärksammas - nämligen Vinbergs IBS.

– Vinberg är en förening som är bra på att hitta nya vägar för att utveckla föreningen. Bland annat har de ett fint samarbete med organisationen ”Aldrig ensam”, säger Cecilia Andersson, kanslichef Hallands Innebandyförbund.

Hon fortsätter:

– Sedan har de fått en tydlig grafisk profil de senaste åren. Och föreningen har rustat upp den gamla Vinbergshallen på ett fint sätt.

Joakim Käki är ordförande i klubben.

– Utmärkelsen betyder givetvis mycket för oss och det är den här typen av uppmärksamhet som får oss att få kraft till att fortsätta jobba lika hårt som vi gör.

Han fortsätter:

– Vi är ju en förening som de senaste åren ökat antalet lag och medlemmar. Och vi växer framförallt på flicksidan vilket är oerhört roligt.

ANNONS

Jacob Johansson, från Veddige, och Tobias Andersson, från Onsala, tilldelas utmärkelsen årets domarpar.

Läs mer: Guldnål till Jonas Klavberg

ANNONS