Innebandytalangen och falkenbergaren Adam Nilsson har de senaste säsongerna varit en poängmaskin i Strängnäs. Nu är han klar för SSL-klubben Växjö Vipers.
Innebandytalangen och falkenbergaren Adam Nilsson har de senaste säsongerna varit en poängmaskin i Strängnäs. Nu är han klar för SSL-klubben Växjö Vipers. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Falkenbergstalangen Adam Nilsson är klar för Växjö Vipers i SSL

Han har gjort succé i tre raka säsonger i Strängnäs som huserar i Allsvenskan Norra. Nu är innebandytalangen Adam Nilsson från Långås klar för SSL-klubben Växjö Vipers.

ANNONS
|

Adam Nilsson har tidigare spelat i Glommen, Vinberg, Warberg, och de tre senaste säsongerna har han öst in poäng för Strängnäs.

Nu står det klart att han ska få chansen att spela i SSL då han har skrivit på för Växjö Vipers.

– Jag känner mig redo efter tre år i allsvenskan. Jag vill mäta mig med de bästa spelarna men det är inte bara att gå in och dominera utan man får ge det lite tid, säger Adam.

”Alltid svårt att välja”

Däremot var det inte ett lätt beslut för honom att fatta.

– Det är alltid svårt att välja vad man ska göra med livet. Särskilt eftersom jag trivts så bra i Strängnäs samtidigt som några andra lag fanns med i bilden.

ANNONS

Flytten innebär att han kommer närmre västkusten och familjen som bor i Falkenberg. Men det var inte avgörande för varför det blev Växjö.

– Ska jag vara ärlig spelade det inte in så mycket, säger Adam Nilsson och fortsätter:

– Några dagar innan det blev klart hälsade jag på hos Växjö och fick en väldigt bra känsla för klubben. Precis som jag strävar de uppåt och vill bli bättre för varje träning.

Ska göra poäng

Årets säsong för Växjö Vipers tog slut i kvartsfinalen, men Adam tror att de kan vara med och nosa på SM-guldet nästa år.

– Truppen ser väldigt bra ut och förutsättningarna finns för det.

Vad gäller individuellt har han en förhoppning om att kunna göra avtryck direkt.

– Jag vill vara en bidragande spelare. Jag ska göra poäng och gör jag inte det kommer jag vara missnöjd.

Han har även en tydlig målbild för framtiden.

– Om tre år vill jag vara med i landslaget och ha vunnit ett SM-guld. Vi får se hur det blir men det är dit jag siktar.

Vill möta sitt gamla lag

Ett av lagen som ville värva Adam Nilsson var Warberg IC. De försöker i nuläget kvala sig upp till SSL och han menar att det skulle vara roligt att få möta sitt tidigare lag.

ANNONS

– Det är klart att jag skulle vilja det. De hör hemma i SSL och jag känner flera av spelarna.

För att förbereda sig inför sin första säsong i högstaligan har han inte tänkt ligga på latsidan under sommaren. Snarare tvärtom.

– Man måste växla upp med allt. Det blir inte så mycket ligga på stranden utan jag kommer behöva ligga i med träningen.

ANNONS