Emil Risberg, klubbchef Warberg IC/IBF.
Emil Risberg, klubbchef Warberg IC/IBF. Bild: Annika Karlbom

Efter skärpta coronaråd – Warberg drabbas av uppskjutna matcher

Svenska Innebandyförbundet har valt att flytta matcher med lag från de regioner som har infört lokala restriktioner. Beslutet rör Allsvenskan för damer samt division 1 för herrar.

ANNONS
|

Under torsdagen infördes skärpta råd i ytterligare tre regioner på grund av ökad smittspridning. Förutom i Skåne och i Uppsala är nu de allmänna råden skärpta i Västra Götaland, Stockholm och Östergötland. Svenska Innebandyförbundet har på nationell nivå därför beslutat att pausa Allsvenskan för damer och division 1 för herrar i de regioner som berörs av restriktionerna.

– Det innebär att vi inte kan möta de lag som kommer från till exempel Skåne och Västra Götaland. De matcherna flyttas helt enkelt, säger Emil Risberg, klubbchef för Warberg IBF/IC.

Warberg-matcher skjuts upp

För Warbergs IBF:s damer i Allsvenskan innebär det alltså att de kan spela lördagens match mot småländska Hovslätt, medan torsdagens match mot Lindås skjuts upp. Herrarnas Allsvenskan spelas som vanligt.

ANNONS

– Det är lätt att man jämför Allsvenskan dam och herr, men de är inte riktigt likställda i strukturen. I Allsvenskan herr är det bara två serier medan Allsvenskan dam är fyra. Innebandyförbundet har också lutat sig mot att yrkesverksam verksamhet ska fortgå och att elitverksamheten ska fortsätta. På herrsidan räknar man in Allsvenskan och SSL och bara SSL på damsidan, förklarar Risberg.

Råden skärptes inte i Halland

De skärpta råden från Folkhälsomyndigheten har ännu inte nått Halland, men den ökade smittspridningen har fått konsekvenser för klubben ändå.

– Vi skulle ju ha arrangerat en ungdomsturnering i helgen, men där tog vi beslut om att ställa in då det var många lag från Västra Götaland som skulle komma. Även om restriktionerna inte finns i Halland just nu så har det påverkat oss redan, säger han och fortsätter:

– Vi hade en känsla av att det skulle komma redan i går, men nu gjorde det inte det. Föreningen har uppmanat till att fortsätta att ta anvisningarna på allvar och fortsätta att göra vår del i det. Sedan får man se.

Samtidigt har andra sporter drabbats hårt av den ökade smittspridningen. Bland annat har flera lag i SHL fått ställa in matcher på grund av coronafall.

ANNONS

– Vi spelar ju betydligt färre matcher på en hel säsong, men konsekvensen som blir om vi hamnar i samma situation som SHL är att vi måste spela fler vardagsmatcher. De innebär ökade kostnader för förningarna, säger Emil Risberg.

Läs mer: Senaste nytt om coronaviruset i Halland

ANNONS