Chockstarten som kom av sig

Warberg IC inledde friskt mot Kalmarsund. - De är ett bättre lag helt klart, men vi får ju en drömstart, säger tränaren Martin Carlsson.

ANNONS
|

Det var ett taggat gäng som klev ut i KIFAB Arena. Warberg behövde bara 15 sekunder på sig för att ta ledningen genom Nellie Wilhelmsson. Och när uret tickat upp till sex spelade minuter ökade Molly Johnsson på till 2-0!

– De blev nog chockade och trodde att vi skulle backa hem och parkera bussen. Men vi är ett lag som alltid går för att vinna, säger Martin Carlsson efter förlusten som till slut skrevs till 3-8.

Kalmarsund vände till 3-2-ledning innan första periodens slut. Men Warberg hade ändå kontakt inför sista perioden då underläget ”bara” var 3-4.

– Siffermässigt är vi med i två perioder. Sen måste vi gå ner på färre folk och då tryter orken på slutet.

ANNONS

Till exempel gick Warberg runt på en kvartett backar, hela matchen, i form av Amanda Karlsson, Carolina Geresand, Cajsa Leffler och Johanna Andersson.

– Det är väl ingen som sticker ut. Med våra mått mätt så gör vi det okej i två perioder. De kommer med ett elitlag som spelat i SSL och har helt andra förutsättningar. Tjejer som får betalt för att spela innebandy, det är skilda världar, säger Martin Carlsson.

– Men vi lär oss oerhört mycket och jag lovar att nästa lördag kommer det vara ett hungrigt lag som åker till Jönköping.

Då möter Warberg IBF Hovslätt som ligger näst sist i Allsvenskan södra.

ANNONS