Amanda Hill klar för Warberg

På meritlistan finns ett SM-guld, fyra SM-silver och ett VM-guld. Nu har Amanda Hill valt att skriva på för Warberg IC.
– Det känns väldigt bra, säger stjärnan.

ANNONS
|

Hon var en av världens bästa målvakter, med i landslaget och spelade i topplaget Kais Mora.

Sedan lade Amanda Hill, 26, av. Nyheten slog ner som en bomb i innebandy-Sverige.

– Det känns overkligt, sa hon till Expressen i juni.

Innan beskedet hade toppmålvakten aviserat att hon skulle flytta till Varberg. Och i april träffade hon Warberg IC:s klubbchef Emil Risberg.

Men då blev det ingen övergång till Wic.

En del kan dock hända på ett halvår. Som att Amanda Hill återupptagit karriären. Som att Amanda Hill trots allt ska spela för Warberg IC.

ANNONS

För det är precis vad hon ska göra.

Bläcket har knappt hunnit torka, men kontraktet är påskrivet. Det sträcker sig över den här säsongen.

– Det känns konstigt, men väldigt bra. Det ska bli spännande, säger Amanda Hill.

När fattade du beslutet?

– I fredags, säger målvakten med ett skratt.

Hon fortsätter:

– Under hösten har jag varit med och tränat till och från. Sedan pratade jag med Risberg i december. Då sa jag att jag kunde ge det en chans. Att jag kunde träna hundra procent och se om suget skulle komma tillbaka. Sedan funderade jag och nu har jag landat i att det kan vara kul.

Vad fick dig att börja igen?

– Det är att tjejerna gjort en väldigt bra säsong, och att köra hundra procent eller ingenting. När jag ändå har gett det chansen kan jag lika gärna spela matcher och bidra med det jag kan.

Hur är det att vara tillbaka på riktigt?

– Ovant. I höstas var det till och från, och då kommer man inte riktigt in i det. Jag har varit lite ringrostig, men jag har också spelat i många år. Det känns bra.

Har du saknat det?

ANNONS

– Både och. I början var jag ganska trött på det. Man har hållit på hela sitt liv, jag kommer från en innebandyfamilj och på så sätt blir det ganska mycket. Det var i höstas, när jag började vara med här, som jag tyckte att det var roligt igen.

Hur är formen?

– Den kan alltid bli bättre. Det kunde den i våras också. Jag har kommit in i det snabbare än vad jag hade trott. Men jag har inte spelat match sedan i mars, så man vet inte riktigt.

Det är ett meriterat namn som ansluter till Warberg IC. Hill har vunnit SM- och VM-guld. Dessutom blev korad till årets målvakt säsongen 2018/2019.

– Om man ser tillbaka på de senaste åren är det världens bästa målvakt. Det är ynnest för oss att få tillgång till hennes kunskaper. Det gör att vi har den starkaste målvaktsuppsättningen i hela serien, säger tränare Kent Göransson.

Så stark?

– Hanna (Svensson) är med i landslaget. Amanda har spelat i landslaget. Och Ronja (Hermansson) är en av de stora talangerna som kommer där bakom. Det är inte många som kan slå det här.

Är det angenäma bekymmer för dig?

– Det är det alltid. Det känns bara stimulerade. Det tror jag att Hanna och Amanda också känner.

ANNONS

Hill vet vad hon skrivet under på. Visserligen lade hon av på grund av motivationsbrist, men Warberg IC har 26-åringen koll på.

– Jag har nog sett 90 procent av matcherna. Jag känner många i laget och tycker att det är kul att det går bra. Sedan har jag varit på plats på två matcher, Täby och Pixbo.

Snart är hon själv en del av matchtruppen. Om målvakten känner extra press på grund av sitt namn? Icke.

– Nej. Det är klart att man vill göra sitt allra bästa, men jag vet om att jag inte spelat på ett tag. Jag vill bidra med min rutin och min erfarenhet.

ANNONS