Wics Moa Gregorsson kommer inte att spela fredagens match mot Pixbo.
Wics Moa Gregorsson kommer inte att spela fredagens match mot Pixbo. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Ändringar i Wic-truppen inför matchen mot Pixbo

Warberg IC har två segrar av två möjliga. Nu väntar en tuff utmaning när de på fredagen möter Pixbo Wallenstam på bortaplan – med två viktiga spelare borta.

ANNONS
|

Tre poäng i premiären mot Lund. Tre poäng senast mot Nacka. På fredagen är det Mölnlyckelaget Pixbo som står för motståndet. Ingen lätt uppgift för Kent Göransson och tjejerna i Wic.

– Nu möter vi i mitt tycke seriens bästa lag. På papperet är de ett fantastiskt lag. Vi mötte dem under försäsongen och då hade vi inte mycket att sätta emot, säger tränare Kent Göransson.

Två spelare sjuka

Flera ändringar i truppen är att vänta inför matchen. När HN pratade med Göransson på torsdagen var både Moa Gregorsson och Alice Bengtsson sjuka och måste avstå spel.

– Det blir ganska mycket annorlunda. Det är två spelare som inte kommer att vara med, som är sjuka. De är förkylda. Förhoppningsvis är det inte corona, men vi måste ju vara extra försiktiga.

ANNONS

Att både Moa Gregorsson och Alice Bengtsson inte kan spela fredagens match innebär såklart stora förändringar i starttruppen. Vilka som kommer att ersätta dem är ännu inte klart.

– Moa är ju back i vår förstafemma och Alice är en av våra powerplayspelare. Det blir ju en väsentlig skillnad. Men i stället får ju andra chansen, så sett är det ju stimulerande.

Wic ligger etta i tabellen

Warberg IC går in i matchen som tabelletta. Men med bara två matcher spelade, är det ingenting som ändrar den mentala inställningen inför det tuffa mötet.

– Det är för få matcher spelade. Det positiva för oss är att vi har vunnit två matcher. De sex poängen kan ingen någonsin ta ifrån oss.

Vad skulle ytterligare en vinst betyda?

– Skulle det hända så är det en fantastisk möjlighet för oss. Vi kommer att göra vårt bästa och vi får se hur långt det räcker, säger Kent Göransson.

Läs mer: Habib Westh hyllade laginsatsen – nu toppar Wic serien

Läs mer: Envalls återkomst slutade med historisk seger

ANNONS