Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nathalie Björn (i mitten) fick måljubla, men glädjen blev kortvarig.

Inget premiärmål att fira för Nathalie Björn

Hennes första A-landslagsmål kom när det som mest behövdes. I slutändan blev det dock ändå en kväll av besvikelse för Nathalie Björn.

Nathalie Björn såg ut att ha frälst Sverige när det som mest behövdes. När hon stod på rätt plats vid rätt tidpunkt vid en frispark i minut 68 så var hennes första A-landslagsmål i karriären ett faktum.

Ett blytungt ledningsmål för ett Sverige som drabbats av en utvisning i första halvlek var även det ett faktum.

"Det är skitsurt"

Tre minuter senare förbyttes dock måljublet till kvitteringsdepp.

Och värre än så i slutändan.

Då var det svårt att glädjas åt en efterlängtad fullträff.

- Jag vet…Det är det. Det är skitsurt. Först blir man chockad och glad men när vi förlorat är det skitsamma, säger Nathalie Björn efter 1–2-förlusten.

"Svårt men kul"

Förutom att rollen som målskytt var ovan så var även positioneringen på plan det från start. Björn, som vanligtvis spelar försvarare, bildade innermittfält med Julia Zigiotti Olme från start när Sverige roterade i startelvan.

- Det var svårt men det var väldigt kul. Svårt att hitta ytor när jag är så van att spela i backlinjen. Men jag försökte göra det jag är bra på. Det kändes okej ändå, säger Björn, som blev av med sin mittfältskollega när det röda kortet visades i slutet av första halvlek.

TT: Hade du fått några instruktioner på förhand?

- Jo, jag hade tränat lite där igår (torsdag) på träningen. Att spela som jag brukar när jag spelar back. Lita på mitt passningsspel och vilja ha mycket boll.